/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vilken frukoststil är du?

5 olika dukningsstilar
Vilken frukoststil är du?
Vilken frukoststil är du?
Det finns nog lika många typer av frukost som det finns människor - och ingen frukost är den andra lik. Vissa är långa, lugna och fyllda med njutning och flärd, medan andra är i duschen ståendes på ett ben på språng till jobbet. Oavsett vilken frukost - och frukosttyp - du är så borde vi alla, åtminstone då och då, unna oss en härlig frukost som boostar både kropp och själ. Här listar vi fem frukoststilar som garanterat får dig att se morgonen i nytt ljus.

Underbart lantligt

Vem sa att du bara kan duka upp frukost i huset eller stugan på landet om somrarna? Det är ju minst lika mysigt att spendera en helg på landet de andra årstiderna. Exempelvis nu när vintern har kopplat grepp, där ni kryper ihop kring det rustika bordet med en långfrukost som heter duga en lördagsmorgon. På landet vill vi koppla av men ändå lyxa till det. Du som är en mästare på frukost på landet dukar säkerligen upp med delikatesser från lokala gårdar i närheten, exempelvis med närproducerade mejerier eller honung till teet som du hittat nästgårds – eller ägg från grannens höns. Vidare, vem sa dock att du inte kan återskapa en underbart lantlig frukostlook även hemma i stan?!

Skandi-malistisk frukost

Det här är stilen för dig som tycker om raka och avskalade linjer – som tycker att den skandinaviska minimalismen är det snyggaste som finns. Du tycker om att duka med jordnära pasteller som går ton i ton, där ”krimskramset” gärna får utebli. Du stylar gärna med en liten kvist på bordet som en symbol för naturen som ger ett lugnande intryck på just - morgonKVISTEN. Dessutom tycker du om rena och naturliga smaker på bordet som gärna får vara återkommande. En müsli med färska blåbär är ett säkert kort och vinnande koncept varje gång till exempel!

Frukostelegans

Är du frukosttypen som gärna står i timmar och förbereder stora och lyxiga frukostar – sådana där riktiga hotellfrukostar?! På din meny står kanske både gröt, yoghurt toppad med olika müslis, frukt och nötter. Du skär gladeligen upp lyxigt och generöst med fräsch frukt, pressar din egen juice och kanske pocherar ägg? Dukningen är minst lika viktig som det du serverar på frukostbordet, och det ska gärna både matcha men missmatcha på det där perfekta sättet.

En frukost med karaktär

Är du i stället typen som inte tilltalas av minimalism utan hellre vill ha en mer expressionistisk look på det dukade frukostbordet? Du experimenterar gärna med både färger, former, mönster och material och räds inte för att kombinera det både oväntade och okonventionella. Du tycker helt enkelt om att få komplimanger kring hur duktig du är på att duka! Det du serverar är dock minst lika viktigt och lever med övertygelsen om att man både äter med synen och smaken.

Lekfullt grafiskt

Är du ett stort fan av skandinavisk design med sitt karakteristiskt grafiska mönster? Då är det här frukoststilen för dig – där finska favoriter från Marimekko och Arabia sätter tonaliteten. Du dukar gärna upp med benporslin som är lekfullt mönstrat och som avspeglar både din personlighet och stil. Därför tycker du troligtvis om att styla ditt dukade frukostbord med blommor i starka färger och livsmedel likaså – och ser gärna accenter mot skandinaviskt trä och andra tidlösa och klassiska detaljer.