/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Välj rätt blender

Välj rätt blender
Välj rätt blender
En riktig arbetshäst i köket är den klassiska blendern, även kallad mixer. Den hjälper till med alltifrån smoothies och puréer till krossad is och emulsioner. Vissa modeller kan till och med koka soppa! Men vilken ska man egentligen välja? Här hjälper vi dig att hittar rätt.
Enklast är att utgå ifrån dina behov - vad tänkte du främst använda din blender till? Vet du med dig att du främst vill göra smoothies och ta med på språng? Då är en mindre miniblender rätt val för dig! Vill du slippa tänka på om blendern klarar av att du slänger ner en avokadokärna? Då kanske en powerblender är rätt val för dig. En annan aspekt att ta hänsyn till är om det är viktigt för dig hur blendern ser ut. Vill du ha den ståendes framme på köksbänken eller ska du ha den i köksskåpet? Vill du att den ska matcha dina övriga köksmaskiner eller att den ska vara i ett visst material eller färg?
Vi har en rad olika mixers från olika populära varumärken, så som KitchenAid, Vitamix, Bosh, Smeg och många fler. I vårt breda sortiment lär du med säkerhet hitta den mixer som passar just dig bäst.

Miniblender

Miniblenders är små och kompakta och tar inte mycket plats i köket - perfekt för dig som vill kunna ställa undan den när den inte används eller har ett litet kök. Många varianter har dessutom löstagbara to go-kannor så du kan mixa din smoothie och plocka med dig direkt. Miniblenders är också bra för att hacka mindre mängder av t.ex. ost, nötter och örter.

Blender

En klassisk blender hackar, krossar och mixar de flesta råvaror utan större problem. De är utformade för att klara de flesta klassiska uppgifterna i köket utan problem. Det är vanligt att blenders kommer med flera förinställda program för att t.ex. krossa is eller göra glass av frusna råvaror. Perfekt för dig som vill kunna göra det mesta, men inte kommer att använda blendern dagligen.

Powerblender

En powerblender är den riktiga värstingen när det kommer till blenders. De starka motorerna och vassa knivbladen klarar att hacka, krossa och mixa alla råvaror du kan tänka dig. Den starka motorn gör dessutom så att friktionen från knivbladen kan värma maten den mixar och skapa rykande heta soppor. Powerblenders har oftast kannor i okrossbar tritanplast. Detta är valet för dig som vill kunna använda din blender ofta och till allt!

Vakuumblender

I en vakuumblender behåller dina råvaror sin färskhet dubbelt så länge som i vanliga blenders. Detta då mixningen sker i en sluten kanna så knappt något syre mixas in med råvarorna. Detta gör att vitaminer, konsistens, smak och naturliga färger bevaras. Kannan kan även användas för matförvaring. Detta är blendern för dig som är en riktig näringsjägare och vill laga så hälsosam mat som möjligt i din maskin.
Till en del blenders kan du köpa till smarta och praktiska tillbehör. Har du en mixer som du tycker om, men har blivit sugen på att testa vakuumblending? Då kan köpa till en vakuumpump som du smidigt placerar på blendern. Med en vakkumförpackad förvaringslåda anpassad för din blender håller sig maten längre. Perfekt om du vill kunna ta med dig det som du har mixat och vill att det ska behålla samma fräschhet som när du precis har mixat det. En flaska till din mixer är perfekt för dig som vill göra en smoothie att ta med i farten. En del flaskor går även att placera direkt på din mixer, på så sätt spar du disk och ingenting behöver gå till spillo! Passar lika bra att hälla ner frukostsmoothien i som den mixade barnmaten.