Villkor

Smeg

Smeg grundades av den italienska entreprenörsfamiljen Bertazzoni. Familjen Bertazzoni har haft entreprenörskapet i blodet ända sedan början av 1800-talet. Från början var familjen smeder, men under 1950-talet började Bertazzoni i stället ta fram köksprodukter och det skulle visa sig bli en lyckad satsning. Det första årtiondet låg fokus på gasspisen, men därifrån utvecklade de verksamheten genom att hela tiden utöka sitt sortiment och sin expertis.  

Smeg levererar en kvalité som tilltalar många och idag är deras vitvaror och hushållsprodukter populära för både privatpersoner och företag. En vattenkokarare eller en smeg brödrost finns idag på mångas önskelista. Det ligger mycket tanke och arbete bakom varje produkt, en förklaring till de stora framgångarna.  

Smeg drivs fortfarande av familjen Bertazzoni. Nu har den tredje generationen tagit över och företaget fortsätter att expandera.  

Smeg är en akronym av namnet ”Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” som med en fri översättning betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla”. Det var nämligen i Guastalla, en stad i norra Italien som ligger nära Reggio Emilia, som allting började. Än idag ligger Smegs huvudkontor i Guastalla.  

Smeg - Design och kvalité  

Idag finns Smeg i flera delar av världen. Att de gjort succé på flera marknader är inte konstigt. Smeg har en elegant och karaktäristisk design. Den runda formen, detaljerna av krom och de unika färgerna är svåra att motstå. Att ha ett köksredskap från Smeg framme på köksbänken fungerar lika mycket som en snygg som praktisk detalj.  

Det är inte bara designen som är viktig för Smeg, tvärtom. När Smeg tar fram sina produkter är det också med fokus på kvalité och effektivitet. De flesta av produkterna är tillverkade av rostfritt stål vilket är ett tåligt material, precis som att det är ett hygieniskt val. Förutom att vara både snygga och tåliga är produkterna även framtagna för att vara lätta att använda. Produkterna går igenom gedigna tester innan de godkänns på alla punkter. Det krävs helt enkelt en hel del innan Smeg vill sätta sitt namn på en produkt.  

Smeg har dessutom en rad designutmärkelser i ryggen, bland annat:  

  • Good Design Award (2012–2020) 
  • iF Design Award (2015, 2017) 
  • Red Dot Design Award (2015–2019)  

Hållbart arbete  

Smeg arbetar aktivt för en mer hållbar värld. Företaget andas produktkvalitet, teknik och design. Detta visar sig i allt från materialval till produkterna till huvudkontorets utformning. På huvudkontoret står intelligent konsumtionshantering i fokus och kontoret vann 2007 tävlingen Modena Domotics, just för sina innovativa och miljövänliga lösningar.  

Hänsyn till miljön tas i alla led av produktionen. Ett särskilt fokus läggs på val av material. Aluminium, stål, glas och mässing är vanligt förekommande material i Smegs produkter. Det är alla material som är lätta att återvinna.  

Att Smegs produkter är så gedigna är också en alla miljövänliga aspekter. Genom att köpa en produkt du kan ha länge slipper miljön utsättas för onödig påfrestning. Dessutom är Smegs alla vitvaror framtagna för att ha en så låg energiförbrukning som möjligt. Det är ingenting som lämnas åt slumpen. Miljön finns med i alla led. Standarden är ”Made in Italy”, det vill säga en riktig hög kvalité och snygg design på varje produkt.  

 

 

Smeg | Hushållsmaskiner i retrostil Smeg | Hushållsmaskiner i retrostil

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies