Smeg

Smeg gör snygga köksmaskiner av hög kvalitet. Letar du efter en brödrost, vattenkokare, elvisp eller kaffebryggare i trendig femtiotalsstil? Då har du hittat helt rätt. Smeg gör produkter som både håller hög kvalitet och har en snygg design och vi på Cervera erbjuder ett stort sortiment av Smeg produkter!
Smeg
Smeg
203 produkter

Sortera på:

Popularitet
40 av 203 produkter

Produkter

Det breda sortimentet består av bland annat kaffemaskiner, elvispar, kastruller, stekpannor, slowjuicers, mikrovågsugnar och mycket mer än så.

Smeg brödrost

Brödrosten finns i flera olika utföranden, välj mellan Smeg brödrost 4 skivor och Smeg brödrost 2 skivor. Du kan också välja mellan olika färger, så som bland annat vit, svart, guld och krom.

Smeg vattenkokare

Företagets vattenkokare är inte som vilken vattenkokare som helst. Välj hur varmt du vill att vattnet ska bli. Perfekt om du vill kunna anpassa vattnet efter det te som du ska dricka. Vattenkokaren har dessutom en varmhållningsfunktion.

Smeg köksmaskin

Köksmaskinen hjälper dig att blanda, vispa och knåda. Perfekt för den som älskar att baka och laga mat.

Smeg espressomaskin

Espressomaskinen ger dig fantastisk kaffe varje gång. Du kan välja mellan att göra en eller två koppar åt gången.

Smeg mjölkskummare

Företaget har flera olika varianter av mjölkskummare. Med en mjölkskummare kan du förvandla espresson till en cappuccino eller caffe latte.

Smeg stavmixer

Stavmixern är att lita på. Mixa smoothies, soppor eller dressingar.

Grundades av Bertazzoni

Företaget grundades av den italienska entreprenörsfamiljen Bertazzoni. Familjen Bertazzoni har haft entreprenörskapet i blodet ända sedan början av 1800-talet.
Från början var familjen smeder, men under 1950-talet började Bertazzoni i stället ta fram köksprodukter och det skulle visa sig bli en lyckad satsning. Det första årtiondet låg fokus på gasspisen, men därifrån utvecklade de verksamheten genom att hela tiden utöka sitt sortiment och sin expertis.

Tilltalar både privatpersoner och företag

Företaget levererar en kvalité som tilltalar många och idag är Smegs vitvaror och hushållsprodukter populära för både privatpersoner och företag. En vattenkokarare eller en brödrost från Smeg finns idag på mångas önskelista. Det ligger mycket tanke och arbete bakom varje produkt, en förklaring till de stora framgångarna.

Drivs idag av tredje generationen

Företaget drivs fortfarande av familjen Bertazzoni. Nu har den tredje generationen tagit över och företaget fortsätter att expandera.

Namnet är en akronym

Namnet är en akronym av namnet ”Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla” som med en fri översättning betyder ”Emilianska metallemaljeringsverken i Guastalla”. Det var nämligen i Guastalla, en stad i norra Italien som ligger nära Reggio Emilia, som allting började. Än idag ligger huvudkontoret i Guastalla.

Genomtänkt design

Idag finns företaget i flera delar av världen. Att företaget gjort succé på flera marknader är inte konstigt. Produkterna har en elegant och karaktäristisk design. Den runda formen, detaljerna av krom och de unika färgerna är svåra att motstå. Att ha ett kökmaskinerna stående framme på köksbänken fungerar lika mycket som en snygg som en praktisk detalj.
Företaget har dessutom en rad designutmärkelser i ryggen, bland annat:
  • Good Design Award (2012–2020)
  • iF Design Award (2015, 2017)
  • Red Dot Design Award (2015–2019)

Kvalitet

Det är inte bara designen som är viktig för, tvärtom. När företaget tar fram sina produkter är det också med fokus på kvalitet och effektivitet. De flesta av produkterna är tillverkade av rostfritt stål vilket är ett tåligt material, precis som att det är ett hygieniskt val. Förutom att vara både snygga och tåliga är produkterna även framtagna för att vara lätta att använda. Produkterna går igenom gedigna tester innan de godkänns på alla punkter. Det krävs helt enkelt en hel del innan företaget vill sätta sitt namn på en produkt.

Hållbart arbete

Företaget arbetar aktivt för en mer hållbar värld. Företaget andas produktkvalitet, teknik och design. Detta visar sig i allt från materialval till produkterna till huvudkontorets utformning. På huvudkontoret står intelligent konsumtionshantering i fokus och kontoret vann 2007 tävlingen Modena Domotics, just för sina innovativa och miljövänliga lösningar.

Genomtänkta materialval

Hänsyn till miljön tas i alla led av produktionen. Ett särskilt fokus läggs på val av material. Aluminium, stål, glas och mässing är vanligt förekommande material i produkterna. Det är alla material som är lätta att återvinna.

Låg energiförbrukning

Att produkterna är så gedigna är också en alla miljövänliga aspekter. Genom att köpa en produkt du kan ha länge slipper miljön utsättas för onödig påfrestning. Dessutom är alla vitvaror framtagna för att ha en så låg energiförbrukning som möjligt. Det är ingenting som lämnas åt slumpen. Miljön finns med i alla led. Standarden är ”Made in Italy”, det vill säga en riktig hög kvalité och snygg design på varje produkt.