Hemmagjord pasta
Att göra hemmagjord pasta är enklare än vad man kan tro! Med det här grundreceptet, signerat Frida Lund (@goda.grejer) får du en spänstig pastadeg som funkar lika bra som tagliatelle, ravioli eller lasagneplattor.
250 g tipo 00 mjöl
3 ägg
2 msk olivolja
2 tsk salt
3 ägg
2 msk olivolja
2 tsk salt
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vält ut på en bänk och forma ett hål i mitten. Knäck äggen i en skål och häll i olivoljan. Häll försiktigt ner äggen i hålet och börja vispa in äggen i mjölet med hjälp av en gaffel. Vispa försiktigt först så lite av mjölet i taget kommer med. När du fått en smet, likt pannkakssmet, börja fösa mjölet in med handen och knåda sedan degen minst 10 minuter på bänk. Slå in degen i plastfolie och låt vila minst 30 minuter i kyl.