Hemmagjord pasta

Hemmagjord pasta
Hemmagjord pasta
Att göra hemmagjord pasta är enklare än vad man kan tro! Med det här grundreceptet, signerat Frida Lund (@goda.grejer) får du en spänstig pastadeg som funkar lika bra som tagliatelle, ravioli eller lasagneplattor. 
Allt för pasta
250 g tipo 00 mjöl
3 ägg
2 msk olivolja
2 tsk salt 
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vält ut på en bänk och forma ett hål i mitten. Knäck äggen i en skål och häll i olivoljan. Häll försiktigt ner äggen i hålet och börja vispa in äggen i mjölet med hjälp av en gaffel. Vispa försiktigt först så lite av mjölet i taget kommer med. När du fått en smet, likt pannkakssmet, börja fösa mjölet in med handen och knåda sedan degen minst 10 minuter på bänk. Slå in degen i plastfolie och låt vila minst 30 minuter i kyl.
 

Recept

Hemmagjord pasta
Hemmagjord pasta
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre
Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.
Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.