/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hemmagjord pasta med krämig svampsåsPASTA400 g durumvetemjöl4 ägg (motsvarar ca 240 g, var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g)SVAMPSÅS1 gul lök1 vitlöksklyfta8 dl blandad färsk svampSmör1 ½ dl torrt vitt vin2 ½ dl gräddeSalt PepparGrovhackad färsk persiljaFärsk babyspenatParmesan
Gör så härPasta: 2. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter.3. Täck degen med plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme. 5. Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in ordentligt och häl sedan på grädden. Låt koka på svag värme en liten stund och smaka sedan av med allt och peppar. 6. Blanda såsen med pastan och tillsätt till sist en eller två nävar babyspenat och toppa med persilja och en massa parmesanost.

Hemmagjord pasta med krämig svampsås

Ge din middag en touch av gourmet med detta läckra recept från oss på Cervera. Skapa din egen hemmagjorda pasta och kombinera den med en krämig svampsås som kommer att få dina smaklökar att dansa av glädje. Med kvalitetsingredienser och enkla steg tar detta recept din matlagning till en ny nivå av elegans och smak.
Hemmagjord pasta med svampsås
Ingredienser
PASTA
400 g durumvetemjöl
4 ägg (motsvarar ca 240 g, var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g)

SVAMPSÅS
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl blandad färsk svamp
Smör
1 ½ dl torrt vitt vin
2 ½ dl grädde
Salt
Peppar
Grovhackad färsk persilja
Färsk babyspenat
Parmesan

Gör så här

Pasta:
1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten och käck äggen i högen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
2. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter.
3. Täck degen med plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme.

Svampsås:
4. Skala och hacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor.
5. Fräs den gula löken med svampen i smör i en stekpanna tills all vätska kokat in.
Tillsätt vitlök och vin. Låt vinet koka in ordentligt och häl sedan på grädden. Låt koka på svag värme en liten stund och smaka sedan av med allt och peppar.
6. Blanda såsen med pastan och tillsätt till sist en eller två nävar babyspenat och toppa med persilja och en massa parmesanost.

Lämna recension