/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.För 4 personerPASTAN4 dl durumvetemjöl2 äggulor2 hela ägg1 msk ljummet vatten1 msk olivoljaSÅSEN250 g blandad svamp, shiitake och champinjoner1 schalottenlök1 färsk tryffel2 dl vispgrädde3 dl kycklingbuljong1 citron100 g parmesanostSalt och svartpepparTOMATSALLAD250 g mozzarella4 msk vispgräddeSalt och olivolja4 tomater1 rödlökFärsk basilika
Gör såhär:1. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter.2. Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.3. Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.4. Hacka svampen. Stek tillsammans med lite olja tills all vätska försvunnit. Finhacka schalottenlöken och stek den också tills den blivit mjuk.5. På med grädde och buljong och koka ihop. Ner med citronzest och en droppe citron. Och massa riven parmesan.6. Lägg ner pastan och koka klart. Ner med massa svartpeppar i pastan och toppa med en massa tunt riven tryffel. Ringla på lite olivolja och salt.7. Vispa mozzarellan med grädden med en elvisp tills det blir krämigt. Lägg i botten av en tallrik. Skiva tomat tunt och rödlöken. Toppa mozzarellan med det och tillslut olivolja, salt och svartpeppar.

Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.

Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.
Ingredienser
För 4 personer

PASTAN
4 dl durumvetemjöl
2 äggulor
2 hela ägg
1 msk ljummet vatten
1 msk olivolja

SÅSEN
250 g blandad svamp, shiitake och champinjoner
1 schalottenlök
1 färsk tryffel
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong
1 citron
100 g parmesanost
Salt och svartpeppar

TOMATSALLAD
250 g mozzarella
4 msk vispgrädde
Salt och olivolja
4 tomater
1 rödlök
Färsk basilika

Gör såhär:

1. Häll mjölet i en bunke och gör en grop i mjölet. Knäck ner äggen i gropen och tillsätt vatten och olivolja. Blanda runt med en gaffel. Jobba in mjölet ordentligt och knåda degen med händerna på bakbord tills den är smidig, ca 10 minuter.
2. Forma degen till en boll och slå in degen i plastfolie. Låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter.
3. Nu kan du arbeta ut degen till önskad form. Det göra du enklast med hjälp av en pastamaskin.
4. Hacka svampen. Stek tillsammans med lite olja tills all vätska försvunnit. Finhacka
schalottenlöken och stek den också tills den blivit mjuk.
5. På med grädde och buljong och koka ihop. Ner med citronzest och en droppe citron. Och massa riven parmesan.
6. Lägg ner pastan och koka klart. Ner med massa svartpeppar i pastan och toppa med en massa tunt riven tryffel. Ringla på lite olivolja och salt.
7. Vispa mozzarellan med grädden med en elvisp tills det blir krämigt. Lägg i botten av en tallrik. Skiva tomat tunt och rödlöken. Toppa mozzarellan med det och tillslut olivolja, salt och svartpeppar.

Lämna recension