/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Spagetti Vongole1 kg vongole eller hjärtmusslor3-4 klyftor vitlök1 knippe bladpersilja1 st röd chili500 g spagetti eller linguine pastaOlivolja50 g smörFlingsaltSvartpeppar1.5 dl vitt vin1 citron, skalet
Gör så här1.2.3.4.5.6.7.

Spagetti Vongole

Spagetti Vongole
Ingredienser
1 kg vongole eller hjärtmusslor
3-4 klyftor vitlök
1 knippe bladpersilja
1 st röd chili
500 g spagetti eller linguine pasta
Olivolja
50 g smör
Flingsalt
Svartpeppar
1.5 dl vitt vin
1 citron, skalet

Gör så här

1. Rengör musslorna noggrant spola dem under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
2. Hacka vitlök, bladpersilja och chilin.
3. Koka pastan al dente i saltat vatten.
4. Fräs olivolja, smör, vitlök, hälften av bladpersiljan, musslor. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
5. Häll i vitt vin, rör om och lägg på locket. Låt musslorna ångas cirka 1-2 minuter.
6. Blanda i chilin, resten av bladpersiljan och rivet citronskal.
7. Rör ner pastan i musslorna och servera på ett stort fat.

Lämna recension