/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizoFör 4–6 portioner500 g frysta räkor1 gul lök1 vitlöksklyfta3 msk raps- eller solrosolja1 nypa svartpeppar1 nypa vitpeppar½ tsk malen koriander1 kryddmått cayennepeppar1 tsk paprikapulver1 liten selleristjälk1 burk krossade tomater à ca 400 g2 burkar majs à ca 340 g1 ½ liter grönsaksbuljongCa 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo1 burk krabba à ca 200 gCa 150 g kräftstjärtar2 dl vispgräddeSaltSalta kex till servering
Gör så här1. Tina och skala räkorna.2. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull.3. Tillsätt kryddorna, rör om och fräs i några minuter. Skiva selleristjälken och lägg i kastrullen tillsammans med tomater, majs och buljong. Låt puttra i ca 20 minuter.4. Mixa halva soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Blanda sedan ihop med resten av soppan.5. Skiva korven och fräs i 1 msk olja i en stekpanna i några minuter. Blanda ner korven tillsammans med krabba, kräftstjärtar, räkor och grädde i soppan. Låt koka upp.6. Salta efter smak och servera på äkta amerikanskt vis med salta kex.

Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo

Cajun Corn Chowder med skaldjur och chorizo
Ingredienser
För 4–6 portioner

500 g frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk raps- eller solrosolja
1 nypa svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk malen koriander
1 kryddmått cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 liten selleristjälk
1 burk krossade tomater à ca 400 g
2 burkar majs à ca 340 g
1 ½ liter grönsaksbuljong
Ca 300 g kryddig korv, t.ex. chorizo
1 burk krabba à ca 200 g
Ca 150 g kräftstjärtar
2 dl vispgrädde
Salt
Salta kex till servering

Gör så här

1. Tina och skala räkorna.
2. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull.
3. Tillsätt kryddorna, rör om och fräs i några minuter. Skiva selleristjälken och lägg i kastrullen tillsammans med tomater, majs och buljong. Låt puttra i ca 20 minuter.
4. Mixa halva soppan slät i matberedare eller använd stavmixer. Blanda sedan ihop med resten av soppan.
5. Skiva korven och fräs i 1 msk olja i en stekpanna i några minuter. Blanda ner korven tillsammans med krabba, kräftstjärtar, räkor och grädde i soppan. Låt koka upp.
6. Salta efter smak och servera på äkta amerikanskt vis med salta kex.

Lämna recension