Hemmagjord pasta400 g durumvetemjöl4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g), var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g.
Gör så här1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten och kläck äggen i högen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.2. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter.3. Täck degen med plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme.

Hemmagjord pasta

Ingredienser
400 g durumvetemjöl
4 ägg (4 ägg motsvarar ca 240 g), var noga och väg äggen så det blir exakt 240 g.

Gör så här

1. Häll ut mjölet i en hög på arbetsbänken. Forma ett stort hål i mitten och kläck äggen i högen. Vispa äggen med en gaffel och vispa i lite av mjölet i taget.
2. Rör ihop allt och knåda till en smidig deg i ca 5 minuter.
3. Täck degen med plastfolie och lägg i kylen ca 1 timme.

Fler goda pastarecept

Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Hemmagjord pasta med krämig svampsås
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre
Spenatpasta med brynt smör, sparris, pistagenötter och chèvre
Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.
Hemgjord tagliatelle med tryffel, parmesan och brynt salviasmör med en tomatsallad och vispad mozzarella.
Spagetti Vongole
Spagetti Vongole

Lämna recension