Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

TiramisuTill 2 personer12 Savoiardkex1 1/2 dl espresso eller starkt bryggkaffe2 ägg delade i vita och gula4 msk socker1-2 msk mörk rom, gärna med vaniljtoner (t ex Sailor Jerry)250 g mascarpone2 msk siktad kakao
Gör så här1. Brygg kaffet och låt svalna. Tillsätt 1 msk rom.2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och tillsätt lite sockret i taget.3. Vispa äggula och mascarpone med 2 tsk rom. Vänd ihop äggdelarna till en slät smet.4. Doppa kexen i kaffet och lägg ut i botten av en form (ca 20×30 cm). Fyll på med hälften av äggfyllning. Gör ett lager till av kex och sedan ett till lager fyllning.5. Låt vila i kylen minst 2 timmar helst över natten. Toppa med siktad kakao innan servering.

Tiramisu

Njut av en klassisk italiensk efterrätt med Tiramisu, ett läckert recept från Cervera.
Denna himmelska dessert är en perfekt kombination av lager av Savoiardkex doppade i espresso och en krämig mascarponefyllning.
Servera Tiramisu i individuella glas eller skär upp i portionsbitar och servera på fina fat. Njut av den krämiga, kaffesmakande och oemotståndligt goda Tiramisu som avslutning på en måltid eller som en speciell treat närhelst du längtar efter en söt njutning.
Tiramisu
Ingredienser
Till 2 personer

12 Savoiardkex
1 1/2 dl espresso eller starkt bryggkaffe
2 ägg delade i vita och gula
4 msk socker
1-2 msk mörk rom, gärna med vaniljtoner (t ex Sailor Jerry)
250 g mascarpone
2 msk siktad kakao

Gör så här

1. Brygg kaffet och låt svalna. Tillsätt 1 msk rom.
2. Vispa äggvitan till ett fluffigt skum och tillsätt lite sockret i taget.
3. Vispa äggula och mascarpone med 2 tsk rom. Vänd ihop äggdelarna till en slät smet.
4. Doppa kexen i kaffet och lägg ut i botten av en form (ca 20×30 cm). Fyll på med hälften av äggfyllning. Gör ett lager till av kex och sedan ett till lager fyllning.
5. Låt vila i kylen minst 2 timmar helst över natten. Toppa med siktad kakao innan servering.