Klubbveckor & 25 % Swedish Grace muggar. Logga in på Mitt Cervera för att ta del av rabattkoden.
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Lättlagat grytbröd

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

10 dl vetemjöl
5 dl vatten
1 krm torrjäst
2-3 tsk salt 

Valfritt: hackade örter som t.ex. rosmarin

 

1. Börja med att röra ut jästen i tillsammans med vattnet i en bunke tills det löst upp sig. 

2. Rör snabbt ner mjöl och salt (och eventuell kryddning) med jästen och vattnet. Du behöver inte knåda degen, se bara till så att allt mjöl har blivit blött. Täck bunken.

3. Låt jästa i rumstemperatur i minst 10 timmar, gärna 12-14 timmar. 

4. Häll ut degen på ett mjölat bord. Vik in den från kanterna några gånger och låt vila. För över den lösa degen till en stor bunke och täck med plast. Låt vila i 2 timmar. 

5.  Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en gjutjärnsgryta med lock. 

6. När grytan är riktigt varm tar du ut den och strör lite mjöl i botten. Stjälp ner den färdigjästa degen och ställ in med locket på i nedre delen av ugnen. 

7. Efter 30 minuter tar du av locket och bakar brödet i 20 minuter till. 

8. Et voila! Ett rykande färskt grytbröd kan nu stjälpas upp på ett avsvalningsgaller! 

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lättlagat grytbröd

10 dl vetemjöl
5 dl vatten
1 krm torrjäst
2-3 tsk salt 

Valfritt: hackade örter som t.ex. rosmarin

 

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2018/lattlagat-grytbrod/grytbrod_600x600.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies