/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lättlagat grytbröd10 dl vetemjöl5 dl vatten1 krm torrjäst2-3 tsk salt Valfritt: hackade örter som t.ex. rosmarin
Gör så här1. Börja med att röra ut jästen i tillsammans med vattnet i en bunke tills det löst upp sig. 2. Rör snabbt ner mjöl och salt (och eventuell kryddning) med jästen och vattnet. Du behöver inte knåda degen, se bara till så att allt mjöl har blivit blött. Täck bunken.3. Låt jäsa i rumstemperatur i minst 10 timmar, gärna 12-14 timmar. 4. Häll ut degen på ett mjölat bord. Vik in den från kanterna några gånger och låt vila. För över den lösa degen till en stor bunke och täck med plast. Låt vila i 2 timmar. 5.  Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en gjutjärnsgryta med lock. 6. När grytan är riktigt varm tar du ut den och strör lite mjöl i botten. Stjälp ner den färdigjästa degen och ställ in med locket på i nedre delen av ugnen. 7. Efter 30 minuter tar du av locket och bakar brödet i 20 minuter till. 8. Et voila! Ett rykande färskt grytbröd kan nu stjälpas upp på ett avsvalningsgaller!  

Lättlagat grytbröd

Lättlagat grytbröd
Ingredienser
10 dl vetemjöl
5 dl vatten
1 krm torrjäst
2-3 tsk salt

Valfritt: hackade örter som t.ex. rosmarin

Gör så här

1. Börja med att röra ut jästen i tillsammans med vattnet i en bunke tills det löst upp sig. 
2. Rör snabbt ner mjöl och salt (och eventuell kryddning) med jästen och vattnet. Du behöver inte knåda degen, se bara till så att allt mjöl har blivit blött. Täck bunken.
3. Låt jäsa i rumstemperatur i minst 10 timmar, gärna 12-14 timmar. 
4. Häll ut degen på ett mjölat bord. Vik in den från kanterna några gånger och låt vila. För över den lösa degen till en stor bunke och täck med plast. Låt vila i 2 timmar. 
5.  Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en gjutjärnsgryta med lock. 
6. När grytan är riktigt varm tar du ut den och strör lite mjöl i botten. Stjälp ner den färdigjästa degen och ställ in med locket på i nedre delen av ugnen. 
7. Efter 30 minuter tar du av locket och bakar brödet i 20 minuter till. 
8. Et voila! Ett rykande färskt grytbröd kan nu stjälpas upp på ett avsvalningsgaller! 
 

Lämna recension