/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Att baka kakor och bröd är ingen konst, men det kan absolut vara en liten utmaning om man inte har rätt redskap. Oavsett om du är nybörjare eller rutinerad är det bra att investera i bra och nödvändiga bakredskap. Du hittar allt för bakningen hos oss på Cervera!

Köksmaskiner

Underlätta bakningen genom att använda dig av en köksmaskin. Vi rekommenderar att investera i en kvalitativ och hållbar köksmaskin som du kan ha med dig i många år. Rätt köksmaskin blandar ihop din deg eller kaksmet på nolltid och du slipper mjölksyra i armarna.

Köksmaskiner

Degbunke

Ett ytterst nödvändigt redskap att ha för bakningen är en skål eller bunke som rymmer en deg som också får plats att jäsa i. Att ha två skålar, en stor och en lite mindre, är därför en bra start. Den stora för degar som behöver jäsa och den mindre för exempelvis deg till småkakor. Vi rekommenderar att satsa på en skål med rund, slät botten och höga kanter – här hittar du skålar och bunkar i alla tänkbara material och storlekar.

Bunkar och skålar

Måttsats och köksvåg

Både måttsatsen och köksvågen är viktiga redskap i köket när det gäller bakning. Beroende på receptet kan det vara fördelaktigt att använda antingen en måttsats eller en köksvåg, eller ibland en kombination av båda. Med en köksvåg kan du vara säker på att du får exakt rätt mängd av varje ingrediens.

Bakredskap

När det kommer till bakning av bröd skulle vi nog säga att trägaffeln/träsleven, slickepottar och degskrapor är bättre hjälpmedel än till exempel elvispen (som för övrigt är oumbärlig i köket). Med dessa kan du enkelt både röra och blanda innan, under och efter jäsningen av brödet. Slickepotten gör att du får ut maximalt av degen ur din bunke när den jäst färdigt medan degskrapan enkelt kan dela upp degen i bitar. Degskrapan fungerar även fint att använda för att rengöra bakbordet. Ska du välja mellan slickepott och degskrapa skulle vi rekommendera slickepott – väljer du en större och hårdare variant kan den fungera som en degskrapa också.

Bakredskap

Kak- och brödformar

Olika typer av kak- och brödformar kan vara nödvändiga för bakningen. De finns i olika färger, material och storlekar vilket gör det enkelt för dig att hitta någon som passar just din bakning.

Kakformar

Brödformar

Kökshandduk

Kökshanddukar är bra till mycket. Bakar du bröd behöver du en bakduk som skyddar din färdiga deg, men du behöver även en kökshandduk för att torka dina händer och för att kanske piffa till köket. En bakduk är helt enkelt en kökshandduk som är ren och hel.

Kökshanddukar