Glass i stora lass!

Glass i stora lass!
Glass i stora lass!
Nu är sommaren äntligen här och vad passar väl bättre än glass i stora lass? Glass passar för alla tillfällen, oavsett om det är en svalkande jordgubbsglass på en varm sommardag eller vanlijglass med varm kolasås när regnet öser ner! För att göra din egen glass kan du antingen vara supersmidig och använda dig av en glassmaskin - eller gå all in på hantverket genom att frysa glassmet i en form och röra om själv då och då! 
Här hittar du tips och produkter som förvandlar ditt hem till en smakrik gelateria! 

Glassmaskiner

Med en glassmaskin gör du att glasstillverkningen går lekande lätt, och du kan snabbt fylla frysen med dina egna favoritglassar. Förutom att det går väldigt snabbt och enkelt att göra glass i en glassmaskin, så får du dessutom ett silkeslent resultat varje gång. Inga fryskristaller här inte! Kombinera smaker och frukter som du vill, och experimentera med olika sortersglass. Kanske vill du testa en laktos- eller socker-fri variant nästa gång? Eller en med extra mycket blåbär?

 
Vilken glassmaskin ska man välja då egentligen? Glassmaskiner kommer i olika former, storlekar och med en rad funktioner. Det du behöver fundera över är för vilket ändamål din glassmaskin är, och vad den ska fylla för funktion i ditt kök - och i ditt liv! Är det viktigt att det går supersnabbt att göra glass så du slipper kyla den i många timmar? Är det snarare viktigare att du kan göra mycket glass på en gång? Vill du kanske även kunna göra sorbet, frozen youghurt eller gelato? Beroende på vilka boxar du tickar in så är det klokt att välja glassmaskin därefter. På Cervera har vi massa olika glassmaskiner i olika prisklasser - för olika ändamål. Botanisera loss och välj den som passar just dig bäst!
Glass i stora lass

Enkel blåbärsglass

För att göra en enkel, men otroligt god, blåbärsglass behöver du bara några få ingredienser:
300 gram frysta eller färska blåbär
3 dl vispgrädde
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
Vispa ägg, vaniljsocker och florsockret.
Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann och smeten blir blå.
Vispa grädden. Rör ner försiktigt ner i blåbärssmeten
Häll smeten i en form och frysen. Rör om efter ca 2 timmar och frys sedan i 2 timmar till.