Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Glass i stora lass

Ta höjd för sommarhettan och svalka dig med din egna hemmagjorda glass. Gelato, slushie, en kall isglass eller en klassisk krämig kulglass - bara fantasin sätter gränserna!
Glass i stora lass
Glass i stora lass
Sommaren är äntligen här! Vad passar inte bättre då än glass i riktigt stora lass - som du dessutom gör helt själv?
Glass passar ju för alla tillfällen, oavsett om det är en svalkande jordgubbsglass som avnjuts under en varm sommardag eller vaniljglass med varm kolasås när regnet öser ner! Varför inte ta ut svängarna lite extra på glassfronten i sommar, experimentera och testa någonting nytt. Testa att göra en chic sorbet - eller en kul slushie som både liten och stor kommer att älska! Eller en klassisk isglass när värmeböljan drar in. För att göra din egen glass kan du antingen vara smidig och använda dig av en praktisk glassmaskin - eller gå all in på hantverket genom att frysa glassmet i en form och röra om själv då och då! 
Här hittar du läskande glasstips och produkter som förvandlar ditt hem till stans bästa glassbar! 

Citronglass - serverad i citron

Imponera på dina gäster med att bjuda på en av sommarens största trender - servera din glass i det som den är gjord av. Kanske låter lite underligt men faktum är att wow-faktorn här är svår att slå! Så här gör du en citronglass som du serverar i - just citroner:
1 ägg
2 äggulor
2,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 st citroner att servera i
Gör så här:
1. Vispa ihop äggen, äggulorna, florsockret och vaniljsockret så att det får en pösig konsistens.
2. Vispa grädden med en elvisp så att den blir luftig i en separat bunke.
3. Blanda ihop smeterna och addera rivet citronskal och saft från citronerna.
4. Lägg smeten en glassmaskin och kör tills du får den konsistensen som du vill ha. Observera att det inte ska bli för rinnigt för att kunna ligga kvar på citronerna.
5. Skär citronen i två delar, men lägg snittet till 3/4 av frukten så att det blir som en hatt. Gröp ur citronen.
6. Servera glassen genast i den urgröpta citronen och sätt på "hatten"!

Vilken glassmaskin ska du välja? 

Vilken glassmaskin ska man välja då egentligen? Glassmaskiner kommer i olika former, storlekar och med en rad funktioner. Det du behöver fundera över är för vilket ändamål din glassmaskin är, och vad den ska fylla för funktion i ditt kök - och i ditt liv! Är det viktigt att det går supersnabbt att göra glass så du slipper kyla den i många timmar? Är det snarare viktigare att du kan göra mycket glass på en gång? Vill du kanske även kunna göra sorbet, frozen youghurt eller gelato? Beroende på vilka boxar du tickar in så är det klokt att välja glassmaskin därefter.

En glassmaskin är en köksmaskin som används för att göra hemmagjord glass på ett snabbt och enkelt sätt. Genom att blanda, frysa och omröra ingredienserna till perfektion, ger glassmaskiner dig möjlighet att skapa krämig och smakrik glass precis som du vill ha den! På Cervera har vi massa olika glassmaskiner i olika prisklasser - för olika ändamål.
I vår stora guide kan du läsa om vilka olika typer som finns, storlekar, hur en glassmaskin fungerar, rengöring och självklart delar vi våra bästa glassrecept.

Pricken över i - glasstillbehör

Glassupplevelsen slutar inte med att enbart göra en riktigt kalasgod glass - presentationen utgör ju minst halva grejen med att äta glass. Glass är dessutom en sådan där dessert det finns oändligt med olika sätt att servera den på - samt att dekorera den. Du kan exempelvis servera din glass i allt från söta små skålar i porslin eller glas - eller lyxa till det med en bägare på fot. Varför inte servera glassen ur ett glas - exempelvis en exklusiv champagnekupa, som plötsligt fick ytterligare ett användningsområde. Snacka om att sätta pricken över i! Likaså gäller när det kommer till val av sked - vill du ha en klassisk sked i silver, eller kanske i någon roligare metall? Eller vad sägs om en fin liten sked med handtag i bambu? Serverar du en slushie finns en uppsjö av roliga sugrör att dekorera presentationen med.
Och toppingen - strössel och såser i all ära, men har du testat att dekorera din glass med exempelvis ätbara blommor som pensé, syrén eller tagetes. Här pratar vi om att ta din glass några snäpp upp!
Image

Citrongin slushie

Visste du att du kan göra så mycket mer i en glassmaskin än bara traditionell kulglass? Exempelvis kan du göra gelato eller slushie. Varför inte testa att göra en slushie-drink att svalka dig och dina gäster med i sommar? Du behöver:
2 dl pressad citronjuice
Citronzest från en hel citron
1,5 dl sockerlag
1 dl vatten
8 cl gin
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser direkt in i glassmaskinen.
2. Häll i ginen sist.
3. Låt gå i glassmaskinen i ca 20-25 minuter för att få slushie-konsistens.
Image

Enkel blåbärsglass

För att göra en klassisk och enkel, men otroligt god, blåbärsglass utan glassmaskin behöver du bara några få ingredienser:
300 gram frysta eller färska blåbär
3 dl vispgrädde
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
Gör så här:
1. Vispa ägg, vaniljsocker och florsockret.
2. Tillsätt blåbären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann och smeten blir blå.
3. Vispa grädden. Rör ner försiktigt ner i blåbärssmeten
4. Häll smeten i en form och frysen. Rör om efter ca 2 timmar och frys sedan i 2 timmar till.