Bananbröd med honung toppad med citronmascarpone, vallmofrön och jordgubbar1 bananbröd 100 g smör1 dl strösocker1 dl råsocker4 mogna bananer + 1 till dekoration3 dl mjöl2 ägg1 tsk bakpulver1 nypa vanilojpulver1 tsk salt1 pkt mascarpone1 citron
Gör så här1. Mosa bananerna och vispa sen smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa fluffigt. Tillslut kan du ha i banan och vaniljpulver.2. Sila ner vetemjöl, bakpulver och salt.3. Dela den sista bananen på mitten och häll upp smeten i en smörad form och toppa med den delade bananen. Ställ in i ugnen 45 minuter på 200 grader.4. Låt kakan svalna och under tiden så kan du blanda mascarponen med zesten från citronen och några droppar saft. Bred på krämen på skivor av bananbrödet och toppa med hallon.

Bananbröd med honung toppad med citronmascarpone, vallmofrön och jordgubbar

Bananbröd med citronmascarpone
Ingredienser
1 bananbröd
100 g smör
1 dl strösocker
1 dl råsocker
4 mogna bananer + 1 till dekoration
3 dl mjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 nypa vanilojpulver
1 tsk salt
1 pkt mascarpone
1 citron

Gör så här

1. Mosa bananerna och vispa sen smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa fluffigt. Tillslut kan du ha i banan och vaniljpulver.
2. Sila ner vetemjöl, bakpulver och salt.
3. Dela den sista bananen på mitten och häll upp smeten i en smörad form och toppa med den delade bananen. Ställ in i ugnen 45 minuter på 200 grader.
4. Låt kakan svalna och under tiden så kan du blanda mascarponen med zesten från citronen och några droppar saft. Bred på krämen på skivor av bananbrödet och toppa med hallon.

Liknande recept

Våfflor med mascarpone, fikon, pistage och honung
Våfflor med mascarpone, fikon, pistage och honung
Saftigt och galet gott banan och valnötsbröd
Saftigt och galet gott banan och valnötsbröd
Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter
Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter
Nyttiga pannkakor
Nyttiga pannkakor

Lämna recension