/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Saftiga kanelbullarSKÅLLNING100 g havremjöl3 dl kokande vattenGRUNDDEG400 g skållning1000 g vetemjöl3 dl kall mjölk7 g salt50 g färsk jäst200 g socker8 g kardemumma2 ägg165 g kallt smötFYLLNING200 g smör (rumstempererat)200 g socker4 tsk finmald kanel
Gör så härSkållning 2. Börja med att ha 100 g havregryn i en vanlig skål.3. Häll sedan 3 dl kokande vatten över mjölet och slå detta till en mjuk gröt för hand.4. Kyl skållningen i 1 timme i kylskåpet eller 30 minuter i frysen innan du använder den i grunddegen.Grunddeg 2. Öka sedan hastigheten till 60% och knåda degen i 6 minuter.3. För att säkerställa att degen knådas tillräckligt rekommenderas att du gör ett glutentest där du ska kunna sträcka en ”tuggummi-tunn” hinna av degen utan att den spricker. Om degen inte klarar detta test bör den knådas i ytterligare 1-2 minuter.4. Dela upp smöret i kuber och knåda smöret med en hastighet på 60% i ca. 2 minuter tills degen är slät igen.5. Låt degen jäsa tills den har vuxit till dubbel storlek (ca 1 timme).6. Kavla ut degen ca 40 x 60 cm och fördela kanelfyllningen på degen.7. Rulla upp och skär 1-2 cm tjocka remsor.8. Placera kanelsnurrorna på en bricka täckt med en kökshandduk och ha dem över varmt vatten tills de har jäst till dubbla storlek (ca 0,5 – 1 timme).9. Pensla kanelsnurrorna med äggula och strö över socker.10. Baka i mitten av ugnen på 210 ° C i ca. 12 minuter.Beroende på hur stora du gör dem kan det krävas kortare eller längre tillagningstid. Kontrollera därför snurrorna varannan minut när 10 minuter har gått och ta ut dem när de är gyllene.Kanelfyllning 2. Kör sedan maskinen med 10% hastighet och blanda in kanel.3. Låt kanelblandningen stå i rumstemperatur så att den är lätt att fördela ut över degen.

Saftiga kanelbullar

Upplev den ljuvliga doften av nybakade saftiga kanelbullar med detta härliga recept från Cervera. Dessa klassiska svenska bullar är perfekta att förgylla vilken dag som helst. I detta recept skapar man den perfekta kombinationen av kanel, socker och kardemumma i detta oslagbara bakverk.
Saftiga kanelbullar
Ingredienser
SKÅLLNING
100 g havremjöl
3 dl kokande vatten

GRUNDDEG
400 g skållning
1000 g vetemjöl
3 dl kall mjölk
7 g salt
50 g färsk jäst
200 g socker
8 g kardemumma
2 ägg
165 g kallt smöt

FYLLNING
200 g smör (rumstempererat)
200 g socker
4 tsk finmald kanel

Gör så här

Skållning
1. För bästa resultat rekommenderas det att göra en skållning.
2. Börja med att ha 100 g havregryn i en vanlig skål.
3. Häll sedan 3 dl kokande vatten över mjölet och slå detta till en mjuk gröt för hand.
4. Kyl skållningen i 1 timme i kylskåpet eller 30 minuter i frysen innan du använder den i grunddegen.
Grunddeg
1. Lägg skållningen och alla ingredienser, utom smör, i bakskålen och rör om tillsammans med degkroken med en hastighet på 20% i 2 minuter.
2. Öka sedan hastigheten till 60% och knåda degen i 6 minuter.
3. För att säkerställa att degen knådas tillräckligt rekommenderas att du gör ett glutentest där du ska kunna sträcka en ”tuggummi-tunn” hinna av degen utan att den spricker. Om degen inte klarar detta test bör den knådas i ytterligare 1-2 minuter.
4. Dela upp smöret i kuber och knåda smöret med en hastighet på 60% i ca. 2 minuter tills degen är slät igen.
5. Låt degen jäsa tills den har vuxit till dubbel storlek (ca 1 timme).
6. Kavla ut degen ca 40 x 60 cm och fördela kanelfyllningen på degen.
7. Rulla upp och skär 1-2 cm tjocka remsor.
8. Placera kanelsnurrorna på en bricka täckt med en kökshandduk och ha dem över varmt vatten tills de har jäst till dubbla storlek (ca 0,5 – 1 timme).
9. Pensla kanelsnurrorna med äggula och strö över socker.
10. Baka i mitten av ugnen på 210 ° C i ca. 12 minuter.
Beroende på hur stora du gör dem kan det krävas kortare eller längre tillagningstid. Kontrollera därför snurrorna varannan minut när 10 minuter har gått och ta ut dem när de är gyllene.
Kanelfyllning
1. Lägg rumstempererat smör och socker i bakskålen och rör om med flexivispen i 5 minuter på 100%.
2. Kör sedan maskinen med 10% hastighet och blanda in kanel.
3. Låt kanelblandningen stå i rumstemperatur så att den är lätt att fördela ut över degen.

Kanelbullens ursprung

Kanelbullar eller kanelgifflar, är en älskad svensk klassisk bakelse med en rik historia. Ursprunget till dessa bullar kan spåras tillbaka till 1700-talet.
Kanelbullens popularitet växte stadigt under 1800-talet, då det blev vanligare att baka med jäst och socker blev mer överkomligt för gemene man. Under denna tid blev kanelbullar en symbol för lyx och välstånd, och de serverades ofta vid speciella tillfällen som bröllop och högtider.
Det var inte förrän på 1900-talet som kanelbullar verkligen etablerade sig som en svensk favorit. År 1929 började Sveriges Konditorer och Bagareförening officiellt fira Kanelbullens dag den 4 oktober varje år. Detta ledde till en ökad popularitet för bakelsen och gjorde den till en del av den svenska kulturen.

Sveriges mest älskade bakverk kanelbullen

Idag är kanelbullar en av de mest älskade bakverken i Sverige och en symbol för fikatraditionen. De är kända för sin kryddiga doft och saftiga, mjuka textur. Kanelbullar är en vanlig syn på svenska caféer och konditorier, och de är ett vanligt inslag på fikabord över hela landet.
Den historiska betydelsen och kärleken till kanelbullar fortsätter att vara stark i Sverige, och dessa läckerheter är en påminnelse om landets rika bakningstraditioner och passionen för god mat och fika.