Saftiga kanelbullarSKÅLLNING100 g havremjöl3 dl kokande vattenGRUNDDEG400 g skållning1000 g vetemjöl3 dl kall mjölk7 g salt50 g färsk jäst200 g socker8 g kardemumma2 ägg165 g kallt smötFYLLNING200 g smör (rumstempererat)200 g socker4 tsk finmald kanel
Gör så härSkållning 2. Börja med att ha 100 g havregryn i en vanlig skål.3. Häll sedan 3 dl kokande vatten över mjölet och slå detta till en mjuk gröt för hand.4. Kyl skållningen i 1 timme i kylskåpet eller 30 minuter i frysen innan du använder den i grunddegen.Grunddeg 2. Öka sedan hastigheten till 60% och knåda degen i 6 minuter.3. För att säkerställa att degen knådas tillräckligt rekommenderas att du gör ett glutentest där du ska kunna sträcka en ”tuggummi-tunn” hinna av degen utan att den spricker. Om degen inte klarar detta test bör den knådas i ytterligare 1-2 minuter.4. Dela upp smöret i kuber och knåda smöret med en hastighet på 60% i ca. 2 minuter tills degen är slät igen.5. Låt degen jäsa tills den har vuxit till dubbel storlek (ca 1 timme).6. Kavla ut degen ca 40 x 60 cm och fördela kanelfyllningen på degen.7. Rulla upp och skär 1-2 cm tjocka remsor.8. Placera kanelsnurrorna på en bricka täckt med en kökshandduk och ha dem över varmt vatten tills de har jäst till dubbla storlek (ca 0,5 – 1 timme).9. Pensla kanelsnurrorna med äggula och strö över socker.10. Baka i mitten av ugnen på 210 ° C i ca. 12 minuter.Beroende på hur stora du gör dem kan det krävas kortare eller längre tillagningstid. Kontrollera därför snurrorna varannan minut när 10 minuter har gått och ta ut dem när de är gyllene.Kanelfyllning 2. Kör sedan maskinen med 10% hastighet och blanda in kanel.3. Låt kanelblandningen stå i rumstemperatur så att den är lätt att fördela ut över degen.

Saftiga kanelbullar

Saftiga kanelbullar
Ingredienser
SKÅLLNING
100 g havremjöl
3 dl kokande vatten
GRUNDDEG
400 g skållning
1000 g vetemjöl
3 dl kall mjölk
7 g salt
50 g färsk jäst
200 g socker
8 g kardemumma
2 ägg
165 g kallt smöt
FYLLNING
200 g smör (rumstempererat)
200 g socker
4 tsk finmald kanel

Gör så här

Skållning
1. För bästa resultat rekommenderas det att göra en skållning.
2. Börja med att ha 100 g havregryn i en vanlig skål.
3. Häll sedan 3 dl kokande vatten över mjölet och slå detta till en mjuk gröt för hand.
4. Kyl skållningen i 1 timme i kylskåpet eller 30 minuter i frysen innan du använder den i grunddegen.
Grunddeg
1. Lägg skållningen och alla ingredienser, utom smör, i bakskålen och rör om tillsammans med degkroken med en hastighet på 20% i 2 minuter.
2. Öka sedan hastigheten till 60% och knåda degen i 6 minuter.
3. För att säkerställa att degen knådas tillräckligt rekommenderas att du gör ett glutentest där du ska kunna sträcka en ”tuggummi-tunn” hinna av degen utan att den spricker. Om degen inte klarar detta test bör den knådas i ytterligare 1-2 minuter.
4. Dela upp smöret i kuber och knåda smöret med en hastighet på 60% i ca. 2 minuter tills degen är slät igen.
5. Låt degen jäsa tills den har vuxit till dubbel storlek (ca 1 timme).
6. Kavla ut degen ca 40 x 60 cm och fördela kanelfyllningen på degen.
7. Rulla upp och skär 1-2 cm tjocka remsor.
8. Placera kanelsnurrorna på en bricka täckt med en kökshandduk och ha dem över varmt vatten tills de har jäst till dubbla storlek (ca 0,5 – 1 timme).
9. Pensla kanelsnurrorna med äggula och strö över socker.
10. Baka i mitten av ugnen på 210 ° C i ca. 12 minuter.
Beroende på hur stora du gör dem kan det krävas kortare eller längre tillagningstid. Kontrollera därför snurrorna varannan minut när 10 minuter har gått och ta ut dem när de är gyllene.
Kanelfyllning
1. Lägg rumstempererat smör och socker i bakskålen och rör om med flexivispen i 5 minuter på 100%.
2. Kör sedan maskinen med 10% hastighet och blanda in kanel.
3. Låt kanelblandningen stå i rumstemperatur så att den är lätt att fördela ut över degen.
Klassisk semla
Klassisk semla
Lussekatter med russin
Lussekatter med russin
Gifflar med Hasselnötskräm
Gifflar med Hasselnötskräm
Valnötsscones
Valnötsscones