Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Lussekatter med russin

Inga recensioner än
Recept: Cervera

Ingredienser

Deg
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
2 pkt saffran
250 g kvarg
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
russin

Lussekatter med russin

INSTRUKTIONER

Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm och häll över degspadet. Rör om så att jästen löser sig.

Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.

Baka ut degen och dela den i 30 bitar. Rulla och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på smord plåt.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda därefter mitt i ugnen ca 5-7 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lussekatter med russin

Deg
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
2 pkt saffran
250 g kvarg
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
russin

https://cervera.se/globalassets/recept-bilder2/julrecept/lussekatter_med_russin.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies