Villkor

Lussekatter med russin

0 stjärnor
Recept: Cervera

Ingredienser

Deg
50 g jÀst
100 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
2 pkt saffran
250 g kvarg
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Garnering
1 Àgg
russin

INSTRUKTIONER

Smula sönder jÀsten i en bunke. SmÀlt smöret i en kastrull och tillsÀtt mjölken, lÄt blandningen bli fingervarm och hÀll över degspadet. Rör om sÄ att jÀsten löser sig.

TillsÀtt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och slÀpper frÄn bunkens kanter. LÄt jÀsa övertÀckt i ca 30 min.

Baka ut degen och dela den i 30 bitar. Rulla och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje Ànda av bullarna och lÄt dem jÀsa övertÀckta pÄ smord plÄt.

SÀtt ugnen pÄ 225 grader. Pensla lussekatterna med uppvispat Àgg och grÀdda dÀrefter mitt i ugnen ca 5-7 minuter. LÄt svalna pÄ galler under bakduk.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Lussekatter med russin

Deg
50 g jÀst
100 g smör
5 dl mjölk
1,5 dl socker
2 pkt saffran
250 g kvarg
0,5 tsk salt
17 dl vetemjöl

Garnering
1 Àgg
russin

/globalassets/recept/jul/lussekatter_med_russin.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies