/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Saffran- & vitchokladmousse med pepparkakskryddade mandlar och rårörda lingonFör 8 personer200 g philadelphiaost0,5 g saffran3 dl vispgrädde150 g vit choklad1 nypa salt1 tsk citronsaft100 g sötmandel1 tsk kanel, mald1 tsk kardemumma, mald1 tsk ingefära, torkad och mald200 g frysta lingon2 msk strösocker
Gör så här1. Ta ut lingonen och blanda med sockret. Vänd var 10 minut runt lingon och socker tills lingonen tinat.2. Hacka nötterna. Stek med kryddor på spisen tills de blivit rostade.3. Smält 100 g vit choklad på låg värme på spisen. Ställ åt sidan medan du vispar philadelphiaosten lätt med elvisp. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman.4. Blanda vispgrädden och saffran i en separat skål och vispa till den blir lättvispad. Vänd ner chokladblandningen och vispa till önskad fluffig konsistens. Tillsätt salt och citronsaft.5. Lägg upp moussen. Toppa med mandeln och lägg lite rårörda lingon bredvid. Avsluta med att riva lite vit choklad på toppen.

Saffran- & vitchokladmousse med pepparkakskryddade mandlar och rårörda lingon

Saffran- & vitchokladmousse med pepparkakskryddade mandlar och rårörda lingon
Ingredienser
För 8 personer

200 g philadelphiaost
0,5 g saffran
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 nypa salt
1 tsk citronsaft
100 g sötmandel
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
1 tsk ingefära, torkad och mald
200 g frysta lingon
2 msk strösocker

Gör så här

1. Ta ut lingonen och blanda med sockret. Vänd var 10 minut runt lingon och socker tills lingonen tinat.
2. Hacka nötterna. Stek med kryddor på spisen tills de blivit rostade.
3. Smält 100 g vit choklad på låg värme på spisen. Ställ åt sidan medan du vispar
philadelphiaosten lätt med elvisp. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman.
4. Blanda vispgrädden och saffran i en separat skål och vispa till den blir lättvispad. Vänd ner chokladblandningen och vispa till önskad fluffig konsistens. Tillsätt salt och citronsaft.
5. Lägg upp moussen. Toppa med mandeln och lägg lite rårörda lingon bredvid. Avsluta med att riva lite vit choklad på toppen.

Lämna recension