/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Polkagrispannacotta med vaniljTill 4-6 personer8 dl grädde4 gelatinblad8 msk socker2 tsk vaniljstång4 st polkagrisar
Gör så här Polkagrispannacotta1. Lägg 2 st gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.2. Krossa 1 polkagris med en mortel.3. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa sedan ur fröna och lägg både frön och vaniljstång i en kastrull.4. Blanda 4 dl grädde och 3 msk socker i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt det koka upp och rör om hela tiden.5. Sänk värmen och blanda i de krossade polkagrisarna, rör runt tills de smälter och blandas ordentligt med grädden.6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen i kastrullen och rör runt tills de har löst upp sig.7. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt den stelna i ca 2 timmar i kylen.Vaniljpannacotta1. Lägg 2 st gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter2. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa sedan ur fröna och lägg både frön och vaniljstång i en kastrull.3. Blanda 4 dl grädde och 3 msk socker i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt det koka upp och rör om hela tiden.4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen i kastrullen och rör runt tills de har löst upp sig.5. Låt pannacottan svalna ordentligt innan du häller över den som nästa lager i glaset där polkagrispannacottan har stelnat.6. Ställ in den i kylskåpet och låt stelna i ytterligare 3 timmar.7. När pannacottan har stelnat kan du dekorera med exempelvis krossade polkagrisar.

Polkagrispannacotta med vanilj

Polkagrispannacotta med vanilj
Ingredienser
Till 4-6 personer

8 dl grädde
4 gelatinblad
8 msk socker
2 tsk vaniljstång
4 st polkagrisar

Gör så här

Polkagrispannacotta
1. Lägg 2 st gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
2. Krossa 1 polkagris med en mortel.
3. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa sedan ur fröna och lägg både frön och vaniljstång i en kastrull.
4. Blanda 4 dl grädde och 3 msk socker i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt det koka upp och rör om hela tiden.
5. Sänk värmen och blanda i de krossade polkagrisarna, rör runt tills de smälter och blandas ordentligt med grädden.
6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen i kastrullen och rör runt tills de har löst upp sig.
7. Häll upp blandningen i serveringsglas och låt den stelna i ca 2 timmar i kylen.
Vaniljpannacotta
1. Lägg 2 st gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter
2. Skär ett snitt i vaniljstången. Skrapa sedan ur fröna och lägg både frön och vaniljstång i en kastrull.
3. Blanda 4 dl grädde och 3 msk socker i kastrullen tillsammans med vaniljstången. Låt det koka upp och rör om hela tiden.
4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen i kastrullen och rör runt tills de har löst upp sig.
5. Låt pannacottan svalna ordentligt innan du häller över den som nästa lager i glaset där polkagrispannacottan har stelnat.
6. Ställ in den i kylskåpet och låt stelna i ytterligare 3 timmar.
7. När pannacottan har stelnat kan du dekorera med exempelvis krossade polkagrisar.