/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Minisemlor VETEBULLAR50 g jäst5 dl rumstempererad mjölk1,5 dl strösocker1 krm vaniljpulver1 tsk vaniljsocker2 tsk kardemummakärnor, nymortlade1 ägg150 g rumstempererat smör 780 g Manitoba Cream mjöl/vetemjöl1 tsk saltMANDELFYLLNING400 g mandelmassa1 msk kardemummakärnor, nymalda2,5 msk vaniljsocker50 g hackade hasselnötter eller mandlar1 dl malda mandlar eller mandelmjöl1,5 dl florsocker1,25 dl mjölkTOPPING5 dl vispgrädde1 tsk vaniljsockerRostade mandelflarnHackade hasselnötterNymald kardemummaOxalisFlorsocker
Gör så härVetebullar 2. Tillsätt sedan resterande mjölk, strösocker, vaniljpulver, vaniljsocker och den nymortlade kardemumman tillsammans med lite av smöret och hälften av mjölet.3. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt allteftersom resterande del av smöret och mjölet. Tillsätt saltet när degen arbetas ihop en stund.4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin eller dubbelt så länge om du gör för hand.5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Jäsningen är klar när degen studsar tillbaka när du känner lite lätt på den.6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp degen i jämnstora delar, 75 g styck för kransarna och några minisemlor på 25 g styck. Forma till tighta bollar under kupad hand. Placera sedan de större i en cirkel med jämnt mellanrum på bakplåt med bakplåtspapper så att de bildar en krans. Samt de mindre på en egen plåt och låt jäsa ca 30 min.7. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i ca 10-12 min, 200°grader. Låt bullarna svalna.Mandelfyllning Montering 2. Strö över hackade hasselnötter, mandelspån och pudra över rikligt med florsocker. Toppa sedan med lite oxalis och nymalen kardemumma.3. Slutligen servera och njut!

Minisemlor

Om du är sugen på en härlig och läcker dessert så är minisemlor ett utmärkt alternativ! Hos oss på Cervera hittar du ett enkelt och smarrigt recept på minisemlor som du kan bjuda på till fikat eller som en efterrätt.
Dessa små läckerheter är perfekta för dem som vill njuta av semmelns goda smaker i mindre portioner. Minisemlorna är gjorda av mjuk och saftig vetebulle, fylld med mandelmassa och vispad grädde och toppade med florsocker.
Semmelkrans
Ingredienser
VETEBULLAR
50 g jäst
5 dl rumstempererad mjölk
1,5 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemummakärnor, nymortlade
1 ägg
150 g rumstempererat smör
780 g Manitoba Cream mjöl/vetemjöl
1 tsk salt

MANDELFYLLNING
400 g mandelmassa
1 msk kardemummakärnor, nymalda
2,5 msk vaniljsocker
50 g hackade hasselnötter eller mandlar
1 dl malda mandlar eller mandelmjöl
1,5 dl florsocker
1,25 dl mjölk

TOPPING
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Rostade mandelflarn
Hackade hasselnötter
Nymald kardemumma
Oxalis
Florsocker

Gör så här

Vetebullar
1. Smula jästen i en bunke tillhörande en köksassistent. Häll sedan lite av mjölken på jästen och blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
2. Tillsätt sedan resterande mjölk, strösocker, vaniljpulver, vaniljsocker och den nymortlade kardemumman tillsammans med lite av smöret och hälften av mjölet.
3. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt allteftersom resterande del av smöret och mjölet. Tillsätt saltet när degen arbetas ihop en stund.
4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin eller dubbelt så länge om du gör för hand.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Jäsningen är klar när degen studsar tillbaka när du känner lite lätt på den.
6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp degen i jämnstora delar, 75 g styck för kransarna och några minisemlor på 25 g styck. Forma till tighta bollar under kupad hand. Placera sedan de större i en cirkel med jämnt mellanrum på bakplåt med bakplåtspapper så att de bildar en krans. Samt de mindre på en egen plåt och låt jäsa ca 30 min.
7. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i ca 10-12 min, 200°grader. Låt bullarna svalna.
Mandelfyllning
1. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa i en matberedare eller för hand. Häll i mjölken lite i taget och blanda väl tills du har en fin, slät fyllning. Fyll en spritspåse.
Montering
1. Skär ut ett triangulärt lock av bullarna på kransen och minisemlorna och fyll ordentligt med mandelfyllningen. Vispa grädden med vaniljsockret, fyll i en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa sedan ut grädden och lägg på locket.
2. Strö över hackade hasselnötter, mandelspån och pudra över rikligt med florsocker. Toppa sedan med lite oxalis och nymalen kardemumma.
3. Slutligen servera och njut!