
Gör så här
Vetebullar
2. Tillsätt sedan resterande mjölk, strösocker, vaniljpulver, vaniljsocker och den nymortlade kardemumman tillsammans med lite av smöret och hälften av mjölet.
3. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt allteftersom resterande del av smöret och mjölet. Tillsätt saltet när degen arbetas ihop en stund.
4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin eller dubbelt så länge om du gör för hand.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Jäsningen är klar när degen studsar tillbaka när du känner lite lätt på den.
6. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp degen i jämnstora delar, 75 g styck för kransarna och några minisemlor på 25 g styck. Forma till tighta bollar under kupad hand. Placera sedan de större i en cirkel med jämnt mellanrum på bakplåt med bakplåtspapper så att de bildar en krans. Samt de mindre på en egen plåt och låt jäsa ca 30 min.
7. Grädda sedan bullarna mitt i ugnen i ca 10-12 min, 200°grader. Låt bullarna svalna.
Mandelfyllning
Montering
2. Strö över hackade hasselnötter, mandelspån och pudra över rikligt med florsocker. Toppa sedan med lite oxalis och nymalen kardemumma.
3. Slutligen servera och njut!
Minisemlor
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke tillhörande en köksassistent. Häll sedan lite av mjölken på jästen och blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
1. Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa i en matberedare eller för hand. Häll i mjölken lite i taget och blanda väl tills du har en fin, slät fyllning. Fyll en spritspåse.
1. Skär ut ett triangulärt lock av bullarna på kransen och minisemlorna och fyll ordentligt med mandelfyllningen. Vispa grädden med vaniljsockret, fyll i en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa sedan ut grädden och lägg på locket.