Semmelrulltårta20 skivor 3 ägg2 dl råsocker eller strösocker2 dl vetemjöl1 tsk kardemumma (grovmalen)1 1/2 tsk bakpulver2 msk hett vattenFYLLNING1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk och grädde)GARNERING2 dl vispgräddeRostade mandelspån
Gör så här1. Sätt ugnen på 250 grader.2. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).3. Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.6. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!

Semmelrulltårta

Semmelrulltårta
Ingredienser
20 skivor
3 ägg
2 dl råsocker eller strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma (grovmalen)
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk hett vatten
FYLLNING
1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk och grädde)
GARNERING
2 dl vispgrädde
Rostade mandelspån

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).
3. Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.
5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.
6. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!
Muffinssemla
Muffinssemla
Semmelprinsesstårta
Semmelprinsesstårta
Klassisk semla
Klassisk semla
Minisemlor
Minisemlor

Lämna recension