Villkor

Pizzettas

0 stjärnor
Recept: Marie Skogström

Ingredienser

Deg

5 dl Vatten

800 g Mjöl

20 g Jäst

25 g Salt

3 msk Olivolja

 

Bianco - västerbottenost - picklad rödlök - löjrom

2st picklad rödlökar ( rskivad ödlök som läggs in i sötsyrlig ättikslag)

2-3dl Crème fraiche eller smetana

3 dl Riven västerbottenost

1dl dill, plockad

5 kokta potatisar

1 msk Olivolja extra virgin

Minst 10g löjrom till topping per pizetta

 

Rosso - burrata - chili - lufttorkad skinka

2dl tomatsås

2 burratas eller mozzarella

12 skivor god lufttorkad skinka

1 skivad röd chili

basilika

olivolja

Degen:

1. Rör ut jästen i 26° vatten och blanda i övriga ingredienser till degen och arbeta den elastisk i ca 10 minuter.

2. Låt vila i 45 minuter innan man bakar ut den. Om man vill man förbereda degen dagen innan använd kallt vatten, arbeta den samma tid och sätt sedan in i  kyl.  Tag då ut den vid användning och sätt i rumstemperatur ca 1h så att jäsning kommer igång.

3. Vid utbakning; Kavla eller arbeta ut degen  till  ca 15 cm avlånga plattor.

 

Bianco

1. Bred ut crème fraichen på de små ovala pizzadegarna och fördela osten ovanpå och toppa med skivad potatis och lite chiliflakes.

2. Baka sen i grillen tills de fått färg ca: 5 min. Alternativt: ha heta uppvärmda plåtor i en 250° i ugn och baka dem direkt på plåt. Avsluta med att klicka ut löjrom och plockad dill.

3. Tips: om du kommer över ett gäng kantareller ska de givetvis förgylla din vita pizzetta!

 

Rosso

1. Bred tomatsås över flarnen och strössla på ost, chili & burrata.

2. Baka av i ugnen på plåt eller direkt på stenhäll i pizzaugnen.

3. Toppas med en magiskt god lufttorkad skinka, en god olivolja och riven basilika!

 

Tips! Får du deg över- går den fint att frysa och plockas ut vid nytt pizzetta tillfälle!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Pizzettas

Deg

5 dl Vatten

800 g Mjöl

20 g Jäst

25 g Salt

3 msk Olivolja

 

Bianco - västerbottenost - picklad rödlök - löjrom

2st picklad rödlökar ( rskivad ödlök som läggs in i sötsyrlig ättikslag)

2-3dl Crème fraiche eller smetana

3 dl Riven västerbottenost

1dl dill, plockad

5 kokta potatisar

1 msk Olivolja extra virgin

Minst 10g löjrom till topping per pizetta

 

Rosso - burrata - chili - lufttorkad skinka

2dl tomatsås

2 burratas eller mozzarella

12 skivor god lufttorkad skinka

1 skivad röd chili

basilika

olivolja

/globalassets/inspiration/artiklar/2022/probaker/film_3-pizzettas_1.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies