Ingredienser
2 djupfrysta smördegsplattor á 85- 100g
1 äpple
50 g mandelmassa
1 ägg, lättvispat
ca 2 tsk strösocker
2 dl turkisk eller rysk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
2 msk honung
1 dl granola
Värm ugnen till 200 grader
Skala och kärna ur äpplet. Dela den och skär i skivor.
Skär varje smördegsplatta i två fyrkanter. Kavla ut lite grann. Lägg på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan och lägg lite grann i mitten på varje smördeg. Pensla kanterna med det vispade ägget. Lägg äppleskivorna omlott på smördegen och strö över lite socker.
Grädda tartletterna i ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Vispa ihop yoghurt och vaniljsocker. Lägg en klick yoghurt på varje tartlette, ringla över honung och strö över granola. Servera direkt.
Lämna recension
Smördegstartlette med äpple, turkisk yoghurt och granola
2 djupfrysta smördegsplattor á 85- 100g
1 äpple
50 g mandelmassa
1 ägg, lättvispat
ca 2 tsk strösocker
2 dl turkisk eller rysk yoghurt
2 tsk vaniljsocker
2 msk honung
1 dl granola