/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Glöggminglets stora favorit. Den här snabba snackset till fördrinken brukar få så mycket komplimanger. För förutom att den är salt, söt och krispig så är den också så himla vacker och lätt att både laga och äta.
Frasig chévrepizza med grönkålschipsFör 10 personer400 smördeg, fryst i plattor om cirka 4-5 st1 burk creme fraiche180 g chèvre i rulle150 g grönkål, skuren1 dl torkade tranbär1 dl valnötter1 msk olivolja2 msk flytande honungSalt och svartpeppar
Gör så här1. Ta ut smördegsplattorna från frysen och låt tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Lägg plattorna på en plåt och nagga botten ordentligt med en gaffel. Bred på crème fraîche i mitten och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.2. Ta ut och smula sedan chevre, grönkål och valnötter över.3. Ringla på olivolja, salt och peppar och ställ in i ugnen ytterligare cirka 10 minuter tills de fått fin färg och är gräddade i botten. Ta ut och kika om du är osäker. Ta ut. 4. Ringla över honung, hackade valnötter och hackade torkade tranbär. Skär i bitar och imponera på gästerna.

Frasig chévrepizza med grönkålschips

Frasig chévrepizza med grönkålschips är det perfekta tilltugget till fördrinken. Denna läckra pizza är enkel att göra och kommer definitivt uppskattas av dina gäster. Toppad med krämig chévreost, krispiga grönkålschips. torkade tranbär och söt honung så är denna pizza en explosion av smaker och texturer som passar perfekt som tilltugg till fördrinken.
Recept av Sofia Henriksson.
Frasig chévrepizza med grönkålschips, torkade tranbär och honung
Ingredienser
För 10 personer

400 smördeg, fryst i plattor om cirka 4-5 st
1 burk creme fraiche
180 g chèvre i rulle
150 g grönkål, skuren
1 dl torkade tranbär
1 dl valnötter
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
Salt och svartpeppar
Glöggminglets stora favorit. Den här snabba snackset till fördrinken brukar få så mycket komplimanger. För förutom att den är salt, söt och krispig så är den också så himla vacker och lätt att både laga och äta.

Gör så här

1. Ta ut smördegsplattorna från frysen och låt tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Lägg plattorna på en plåt och nagga botten ordentligt med en gaffel. Bred på crème fraîche i mitten och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 minuter.
2. Ta ut och smula sedan chevre, grönkål och valnötter över.
3. Ringla på olivolja, salt och peppar och ställ in i ugnen ytterligare cirka 10 minuter tills de fått fin färg och är gräddade i botten. Ta ut och kika om du är osäker. Ta ut.
4. Ringla över honung, hackade valnötter och hackade torkade tranbär. Skär i bitar och imponera på gästerna.

Lämna recension