Villkor

Sockerkaka med chokladganache

0 stjärnor
Recept: Frida Lund

Ingredienser

Sockerkaka

3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 smör, smält plus lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin

 

Chokladganache

1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin

Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft. Smöra och bröa en form på cirka 1,5 liter. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna. 

 

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen. Häll till sist ner smör och mjölkblandningen samt zest och saft från apelsinen. Grädda i nedre del av ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder över den på en tallrik. 

 

Ganache

Värm grädde tills den precis börjar sjuda, ta av från plattan och bryt ner chokladen. Häll ganachen över sockerkakan och toppa med riven apelsinzest.

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Sockerkaka med chokladganache

Sockerkaka

3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 smör, smält plus lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin

 

Chokladganache

1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin

https://cervera.se/globalassets/inspiration/artiklar/2020/recept-frida-lund/600x600_kaka.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies