Ingredienser
Sockerkaka
3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 smör, smält plus lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin
Chokladganache
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin
Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft. Smöra och bröa en form på cirka 1,5 liter. Smält smöret och blanda med mjölken. Låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggblandningen. Häll till sist ner smör och mjölkblandningen samt zest och saft från apelsinen. Grädda i nedre del av ugnen i 45 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder över den på en tallrik.
Ganache
Värm grädde tills den precis börjar sjuda, ta av från plattan och bryt ner chokladen. Häll ganachen över sockerkakan och toppa med riven apelsinzest.
Lämna recension
Sockerkaka med chokladganache
Sockerkaka
3 dl mjöl
2 ägg
2 dl socker
2 msk ströbröd
100 smör, smält plus lite till formen
1 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver
Zest från 1/2 apelsin
Saft från 1/2 apelsin
Chokladganache
1,5 dl grädde
100 g mörk choklad
Zest från 1/2 apelsin