Villkor

Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

0 stjärnor
Recept: Fredric Melchersson

Ingredienser

120 g smör

1 citron

6-8 sparris

2 ägg

1 tsk ättika

Gräslök

1. Smält en msk smör i en stekpanna.

2. Skölj och skär bort roten på sparrisen och lägg dem i en stekpannan på medelvärme och stek i ca 4–5 minuter. Salta, peppra och häll på en skvätt citron över sparrisen.

3. Smält 100 gram smör i en kastrull.

4. Separera en äggula från äggvitan och lägg i äggulan i en bunke eller behållare. Ha sedan i 1 tsk vatten, 1 tsk citronjuice och salt. Använd en stavmixer och mixa på hög hastighet. Börja sakta hälla ner det smälta smöret. Mixa tills smöret är slut och såsen har tjocknat.

5. Fyll en stor kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Ha i ett helt ägg med lite ättiksprit på i en skål. När vattnet gått upp i temperatur i kastrullen, rör om vattnet så att det blir en rörelse i form av en virvel, och lägg försiktigt ner ägget i mitten av kastrullen. Stoppa försiktigt vattnets rörelse medan ägget tillagas. Ägget ska tillagas i ca fyra minuter.

6. Lägg upp sparris på en tallrik och servera ägget ovanpå och häll över hollandaisesåsen. Toppa med lite salt, peppar och gräslök. Smaklig måltid!

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning

Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

120 g smör

1 citron

6-8 sparris

2 ägg

1 tsk ättika

Gräslök

/contentassets/650082035c38486eae7eba604a68105d/img_4535.jpg

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies