Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås120 g smör1 citron6-8 sparris2 ägg 1 tsk ättika Gräslök
Gör så här1. Smält en msk smör i en stekpanna.2. Skölj och skär bort roten på sparrisen och lägg dem i en stekpannan på medelvärme och stek i ca 4–5 minuter. Salta, peppra och häll på en skvätt citron över sparrisen.3. Smält 100 gram smör i en kastrull.4. Separera en äggula från äggvitan och lägg i äggulan i en bunke eller behållare. Ha sedan i 1 tsk vatten, 1 tsk citronjuice och salt. Använd en stavmixer och mixa på hög hastighet. Börja sakta hälla ner det smälta smöret. Mixa tills smöret är slut och såsen har tjocknat.5. Fyll en stor kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Ha i ett helt ägg med lite ättiksprit på i en skål. När vattnet gått upp i temperatur i kastrullen, rör om vattnet så att det blir en rörelse i form av en virvel, och lägg försiktigt ner ägget i mitten av kastrullen. Stoppa försiktigt vattnets rörelse medan ägget tillagas. Ägget ska tillagas i ca fyra minuter.6. Lägg upp sparris på en tallrik och servera ägget ovanpå och häll över hollandaisesåsen. Toppa med lite salt, peppar och gräslök. Smaklig måltid!

Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås

Sparris med pocherat ägg och hollandaisesås
Ingredienser
120 g smör
1 citron
6-8 sparris
2 ägg
1 tsk ättika
Gräslök

Gör så här

1. Smält en msk smör i en stekpanna.
2. Skölj och skär bort roten på sparrisen och lägg dem i en stekpannan på medelvärme och stek i ca 4–5 minuter. Salta, peppra och häll på en skvätt citron över sparrisen.
3. Smält 100 gram smör i en kastrull.
4. Separera en äggula från äggvitan och lägg i äggulan i en bunke eller behållare. Ha sedan i 1 tsk vatten, 1 tsk citronjuice och salt. Använd en stavmixer och mixa på hög hastighet. Börja sakta hälla ner det smälta smöret. Mixa tills smöret är slut och såsen har tjocknat.
5. Fyll en stor kastrull med vatten och låt vattnet koka upp. Ha i ett helt ägg med lite ättiksprit på i en skål. När vattnet gått upp i temperatur i kastrullen, rör om vattnet så att det blir en rörelse i form av en virvel, och lägg försiktigt ner ägget i mitten av kastrullen. Stoppa försiktigt vattnets rörelse medan ägget tillagas. Ägget ska tillagas i ca fyra minuter.
6. Lägg upp sparris på en tallrik och servera ägget ovanpå och häll över hollandaisesåsen. Toppa med lite salt, peppar och gräslök. Smaklig måltid!

Fler recept med Fredric Melchersson

Citronkladdkaka med vit choklad
Citronkladdkaka med vit choklad
Smidiga churros!
Smidiga churros!
Lammstek med potatisgratäng
Lammstek med potatisgratäng
Pepparkaksmilkshake
Pepparkaksmilkshake