/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Somrig crudo på pilgrimsmusslor

Denna rätt passar utmärkt i värmen med uppfriskande syra och hetta.
Ingredienser
Lime
Fisksås
Socker
Piri piri chili
Pilgrimsmusslor
Koriander
Rapsolja
Salt
God mat blir ännu godare på rätt tallrik! Ruska, formgiven av Ulla Procopé för Arabia är en tidlös klassiker som passar utmärkt till servering. Mot den mörka botten skapas effektfulla kontraster som framhäver matens färg och form.
  1. Vi börjar med att förbereda korianderoljan. Blanchera en näve koriander tills den får en klargrön färg. Överför sen snabbt till en skål med isvatten.
  2. Mät upp ca 0,75 dl olja i en hög behållare. Kläm ut så mycket vatten som möjligt ur koriandern och addera sedan till behållaren. Mixa med stavmixer tills oljan är så slät som möjligt. Sila oljan i en finmaskigsil, filterduk eller kaffefilter. Låt oljan droppa igenom långsamt.
  3. Pilgrimsmusslorna ska marineras i skivad chili, fisksås och lime. Blanda ingredienserna efter smak.
  4. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor, låt marinera i såsen i några minuter och toppa sedan med korianderolja och färsk koriander.