Villkor

Sticky asian Christmas ribs

4 stjärnor
Recept: Sofia Henriksson

Ingredienser

För 4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 sverpepparkorn

Glaze
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön

I min familj har vi alltid ätit tjocka revbensspjäll till jul och jag älskar att göra dem lite extra klistriga och asiatiskinspirerade. Mina ribs smakar kanel, kardemumma, honung och med en härlig hetta från ingefära och chili. Ett måste på julbordet!

 

Gör så här:
1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk
värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.
2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.
3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite
extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Carl
5 stjärnor
21 december 2020 19:58:04
Läste inte kommentarerna innan jag gjorde glazen men håller med helt, måtten är helt off. Allt för mycket soja bl.a.
Mia WJ
5 stjärnor
12 december 2020 19:26:32
Blev jättegott men det blev glaze till väldigt mycket mera kött. Gör 1/3 till angiven köttmängd, det räcker!
Jonas
3 stjärnor
10 december 2020 11:01:02
Har ej lagat men håller med Åsa Caroline under. Stor mängd soja, sambal, fisksås och hoisinsås, som alla innehåller mycket salt. Mängden borde minskas.
Maria
4 stjärnor
08 december 2020 11:45:36
Gjorde detta recept men kokade revbenen i crockpot på 5h hög istället för på spisen. I övrigt samma recept. Tog hälften kinesisk soja/hälften japansk då. Penslade på i mycket innan ugnen och barnen älskade smaken. Kommer att göra igen till julbordet.
Åsa Caroline
1 stjärnor
07 december 2020 09:10:48
Måste vara fel på receptet, troligtvis fel mått på soja. Glazen blev vattnig och smakade bara salt.

Sticky asian Christmas ribs

För 4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 sverpepparkorn

Glaze
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön

/globalassets/inspiration/artiklar/2020/sofia-henriksson/varmratt-2.jpg
0.72 5

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies