Ingredienser
För 4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 sverpepparkorn
Glaze
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön
I min familj har vi alltid ätit tjocka revbensspjäll till jul och jag älskar att göra dem lite extra klistriga och asiatiskinspirerade. Mina ribs smakar kanel, kardemumma, honung och med en härlig hetta från ingefära och chili. Ett måste på julbordet!
Gör så här:
1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk
värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.
2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.
3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite
extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.
Lämna recension
Sticky asian Christmas ribs
För 4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 sverpepparkorn
Glaze
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön