/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sticky asian Christmas ribs4 personer1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben2 l vatten1 msk salt2 kanelstänger10 svartpepparkornGLAZE2 vitlöksklyftor, riven2 dl japansk soja1 apelsin, saften1,5 dl honung, flytande1 dl hoisinsås3 msk riven ingefära1 tsk sambal oelek1 tsk fisksås1 dl sweet chili1 tsk färsk mortlad kardemumma1 tsk kanel1 msk rostade sesamfrön
Gör så här1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.

Sticky asian Christmas ribs

Sticky asian Christmas ribs
Ingredienser
4 personer

1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn

GLAZE
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.
2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.
3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.

Lämna recension