
Gör så här1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.
Sticky asian Christmas ribs
Ingredienser
4 personer
1,5 kg tjocka revbenspjäll eller kamben
2 l vatten
1 msk salt
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
GLAZE
2 vitlöksklyftor, riven
2 dl japansk soja
1 apelsin, saften
1,5 dl honung, flytande
1 dl hoisinsås
3 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk fisksås
1 dl sweet chili
1 tsk färsk mortlad kardemumma
1 tsk kanel
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
1. Koka upp vatten med kanelstång, salt och svartpeppar i en kastrull med revbenen. Sänk värmen och låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet börjar lossa från benet.
2. Häll av vattnet och skiva revbenen. Blanda ingredienserna till glazen. Lägg tillbaka revbenen i grytan och pensla med ordentligt med glaze men spara lite till när de kommer ut också.
3. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter till de fått fin färg. Ta ut och pensla på lite extra glaze. Toppa med chilirostade sesamfrön.