/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Gratängformar

Du kan tillaga det mesta i en gratängform. Dessutom är den snygg att servera ur. Gratängformen passar även bra om du vill värma på mat i ugnen.
Gratängformar
Gratängformar
Saatavilla
Tuotemerkki

    A

  • B

Tuoteryhmä
Suunnittelija
Materiaali
Väri
Hinta
kr
kr
315 produkter
40 av 315 produkter

Gratängform

Vare sig du ska laga grönsaksgratäng, lasange eller paj har du användning av en gratängform.

Stor eller liten gratängform

Det finns stora och små ugnsformar. De flesta tycker att det kan vara behändigt att både ha en stor och en liten form, eftersom de kan behövas vid olika tillfällen. Den stora pajformen passar när fler ska äta eller om du vill göra matlådor. Den mindre passar om ni är färre och den riktigt lilla om du vill servera ur portionsformar. Har du en miniugn är den lilla pajformen ett utmärkt val för dig.

Gratängform med lock

Ska du sätta ett långkok på spisen vill du antagligen ha en ugnsform med lock. Placera bara grönsakerna och köttet i grytan, sätt på locket och låt grytan göra jobbet. Med ett lock slipper du också eventuellt stänk, samtidigt som maten håller värmen. En ugnform med lock är av den anledningen perfekt att servera ur, maten kan stå framme på bordet samtidigt som den håller sig varm. En ugnsform med lock kallas också för en ugnspanna.
En mindre ugnsform med lock är utmärkt om du vill göra mini-gratänger eller servera efterrätter ur formen. Det blir både elegant och ett kul överraskningsmoment.

Gjutjärn, aluminium, keramik eller glas

Vi har gratängformar i kolstål, gjutjärn, keramik, glas, aluminium, koppar, plåt, porslin, stengods, rostfritt stål och non-stick. Med andra ord lär du inte ha några problem att hitta vad du söker. Fundera över vilka behov du har och vad du tycker är viktigt, på så sätt blir det lättare att välja den gratängform i det material som passar dig bäst. Varje material har sin fördel och utseende.
Läs mer om olika material och hur du tar hand om dem för att lättare veta vad som passar just dig. 

Non-stick-beläggning

Beläggningen är utmärkt om du vill slippa mat som bränner fast, vilket de allra flesta brukar vilja undvika. Det finns flera olika varianter av non-stick. De har olika livslängd och lika för- och nackdelar.

Porslin

En gratängform i porslin är riktigt dekorativ att ställa fram på bordet. Välj en form i din favoritfärg. Ugnformen kommer garanterat att pigga upp både maten och dukningen.

Metall

En pajform i metall brukar ofta vara tillverkad i galvaniserad plåt, bleckplåt eller rostfri plåt. Alla står emot rost väldigt bra, vilket ofta är önskvärt när det kommer till köksredskap.

Glas

Med en gratängform i glas kan du se det som tillagas under tiden det tillagas. Glas är tåligt både när det kommer till varma och kalla temperaturer och det är lätt att rengöra. Du kan gå från att tillaga lök och kött en dag för att göra en efterrätt nästa, i samma form. Formen i glas tål utan problem att diskas i diskmaskin.

Aluminium

Materialet ger en jämn värmefördelning och är lätt att rengöra.