Villkor

Länge leve stekpannan!

Av | 05 augusti 2021

Vilken stekpanna passar dig?

Precis som med all köksutrustning finns stekpannor i många olika storlekar, varianter och prisklasser. De finns också i flera material med olika egenskaper. Ska man välja en stekpanna med beläggning eller utan beläggning – det är frågan!

Nedan bjuder vi på några tips som kan hjälpa dig att förstå vilka stekpannor som passar dig, din spis och dina favoriträtter!

Här hittar du alla våra stekpannor

Skötselråd non-stick beläggning

  • Handdiska stekpannan med varmt vatten och diskmedel, låt den svalna innan rengöring. Maskindiskmedel kan skada beläggningen.
  • Diska pannan noggrant varje gång du har använt den så att fett- och proteinhinnan som bildats på ytan försvinner.
  • Använd aldrig stålull för att rengöra pannan, det sliter på beläggningen.

Skötselråd kolstål

  • Stek in pannan innan du använder den (se instruktioner nedan).
  • Låt alltid stekpannan svalna innan du diskar den.
  • Diska stekpannan för hand med hett vatten – undvik diskmedel.
  • Torka alltid stekpannan efter rengöring för att förhindra rost.

Så här bränner du in din kolstålspanna!

1. Se till att pannan är ren och torr.
2. Stryk ett tunt lager neutral olja i stekpannan, värm stegvis tills det börjar ryka.
3. Stryk på flera lager olja i den heta stekpannan tills pannan blir svart.
4. Låt pannan svalna och torka ur överbliven olja. Klart!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies