Villkor

Arabia

Arabia har i över 140 år varit en föregångare inom finsk design samt ett anrikt varumärke. Sedan 1873 har Arabias mönster präglat hem runt om i världen med skönhet, kvalité och funktionalitet. Arabias nyckelkompetenser är långsiktiga, tidlösa produktioner som skiljer sig från konkurrensen. De allra mest välkända produkterna är serien om Mumin, vilka genom åren blivit mycket populära samlarobjekt. Här finns muggar, glas, kannor, tallrikar och skålar. Varje säsong släpps nya motiv och några försvinner - så det gäller att passa på!

Arabias historia

Arabia grundades år 1874 i en fabrik i Helsingfors. Fabriken producerade porslin, lergods och olika typer av keramik. Inom några år utgjorde värdet av deras produktion hälften av den totala årliga keramikproduktionen i landet.

Vid 1900-talet började Arabia långsamt bilda sitt produktsortiment och började producera sina egna modeller av spisar, vaser och porslin. Deras samling tilldelades en guldmedalj vid Paris världsmässa 1900! År 1910 gick ägandet från Sverige till finska köpare och så började en period med kraftig tillväxt! Efter andra världskriget började Arabia anställa flera extremt begåvade designers som byggde grunden för allt som finns idag.

Hur jobbar Arabia med hållbarhet?

Liksom många skandinaviska designmärken är etik och en ansvarsfull tillverkningsprocess något som Arabia verkligen värderar. Hållbarhet lägger de stor vikt på och det syns tydligt då Arabia producerar långvariga och funktionella produkter. Enligt Arabia vill de berika liv med produkter som löser vardagliga problem genom riktig innovation och smart design med minimal miljöpåverkan.

Vika artister jobbar Arabia med?

Arabia jobbar med mer än 20 artister varav inkluderar: Heikki Orvola, Inkeri Leivo, Kaj Franck, Pekka Paikkari, Pekka Harni, Tapio Yli-Viikari, Heini Riitahuhta, Kati Tuominen-Niittyla, Tove Slotte, Helorinne & Kallio, Miira Zukale, Markku Salo, Kristina Riska, Helja Liukko-Sundstrom, Nathalie Lahdenmaki, Birger Kaipiainen, Fujiwo Ishimoto, Piia Keto, Pattern Bakery, Pentagon Design och Vincent Bakkum.

Arabias populäraste porslinsserier

Arctica, Mumin, Sunnuntai och Esteri är en av de mer populära serier.

Artisterna som Arabia jobbar med producerar lockande serier som är gjorda för att komplettera varandra. Mumin serien är en av de mer unika medan Arctica är enfärgad och stilren. Välj det som passar dig bäst och våga experimentera lite för en mer personlig och unik dukning.

Arabia och Mumintrollen

Den underbara världen av Mumintrollen har presenterats på Arabias produkter redan sedan 1950-talet. Att para ihop de populära och älskade karaktärerna och berättelserna med finska designprodukter, former och illustrationer av högsta kvalitet gör det möjligt för Arabia att erbjuda något mycket unikt; produkter som är funktionella, användbara och vackra att titta på som ger glädje till vardagen.

Arabias designfilosofi

Arabias kollektioner är tidlösa då de berättar en historia. Arabia vill tillverka porslin som är vackert, praktiskt och gjord för att hålla samt föra människor ihop.

Arabias serier

Här hittar du alla våra populära Muminmuggar

Arabia - Högkvalitativt finskt porslin Arabia - Högkvalitativt finskt porslin

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies