Villkor

Asobu

Asobu kommer från det japanska ordet för spel eller roligt.

I över 20 år har det varit deras uppdrag att utveckla flaskor och olika former av dryckesbehållaren som inte bara är funktionella utan också roliga. Inspirerad av japansk kultur skapar Asobu BPA-fria Tritan-flaskor med enkel, ren och vacker estetik och deras klassiska orange färg används för att symbolisera glädje, lycka och kreativitet. Så oavsett om du är på språng eller tar en välbehövlig paus hoppas vi att du ser till att ha lite Asobo samtidigt.

Cold Brew

Med Cold Brew-bryggaren från Asobu gör du enkelt kallbryggt eller vanligt bryggt kaffe. Kaffebryggaren har en termos som gör att kaffet behåller sin värme eller kyla länge. Delen som du brygger i är tillverkad av 100 procent BPA-fri oförstörbar tritan. Filtret är lätt att rengöra mellan gångerna.

Det roliga med att kallbrygga kaffe är att du kan experimentera. Det finns inga rätt eller fel, i stället handlar det om vilken smak du fördrar. Testa dig fram med olika bryggningar för att hitta just din favorit.

Steg för steg:

  1. Häll i bryggmalet kaffe i filtret så att det fyller 1/3.
  2. Häll 1/3 av vattnet över det malda kaffet.
  3. När allt vatten har runnit igenom gör du samma sak igen med 1/3 av vattnet, för att slutligen upprepa en tredje gång.
  4. Låt kaffet vila i ungefär 12 timmar. Hur länge du låter kaffet vila avgör hur starkt kaffet blir. Ju längre du lämnar det, desto starkare blir de.
  5. Öppna förslutningen som sitter på ovansidan och låt kaffet rinna ner i termosdelen. Därefter är det klart att servera.

Varför kallbryggt kaffe?

Är du en kaffefantast är det nästan ett måste att testa kallbryggt kaffe. Genom kallbryggningen framhävs smaker i kaffet som försvinner vid vanlig bryggning. Framför allt är det de söta smakerna som kommer fram. Cold Brew är inte detsamma som iskaffe. Iskaffe är i stället varmt bryggkaffe som har kylts ner innan det serveras.

Tät förslutning

Kannan är framtagen för att ha en tät förslutning. På så sätt slipper du oroa dig för att spilla ut kaffe i väskan när du tar med dig kaffet. Dessutom gör det att kaffets kyla eller värme behålls längre.

Passar tedrickaren

Är du en tedrickare kan du använda bryggaren till att brygga te. Följ samma steg som när du brygger kaffe, men i stället för malda kaffebönor använder du dig av lösviktste.

Pour Over

Med denna kaffebryggare gör du fantastiskt gott kaffe som håller sig varmt uppemot 12 timmar. Lägg malda kaffebönor i det avsköljda filtret och häll sedan långsamt över vatten. I termosen får du ljuvligt kaffe som är enkelt att ta med. När du har använt filtret är det bara att skölja av det efter användning.

Snygg design

Asobus bryggare är snygga och praktiska och gör sig lika bra på köksbänken som i väskan. Välj mellan en bryggare i koppar, rostfritt stål eller svart. Designen är stilren, med enkla linjer och genomtänkta detaljer. Dessutom är den väl testad för att den inte ska läcka.

Asobu | Pour over kaffe Asobu | Pour over kaffe

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies