Villkor

Köpenhavner kruka

Köpenhavner – den mest populära krukan från Bergs Potter!

Köpenhavner krukor från danska Bergs Potter är enormt älskade och det är lätt att förstå varför. Krukorna med det närmast kungliga droppmönstret är mittpunkten i varje rum med sin högblanka finish och härligt klara färger. Men de populära krukorna från Bergs Potter är inte bara trendiga – de är också högkvalitativa och tillverkade med miljön i åtanke. 

Utbud av Bergs Potter Köpenhavner

Hos oss på Cervera hittar du ett brett utbud av Köpenhavner krukor. Välj och vraka bland olika färger och storlekar, med eller utan glasyr. Kanske vill du ha en mindre kruka i badrummet och en större i köksfönstret? 

Färger och finish

Välj mellan klara, uppiggande färger på din Bergs Potter Köpenhavner eller mer jordnära varianter, glaserade eller oglaserade. De vackra färgskiftningarna beror på att varje kruka glaseras för hand vilket ger den ett livfullt uttryck. Köpenhavner finns bland annat i svart, vit, gul, blå och den omåttligt populära gröna färgen. Krukan Köpenhavner är något av en statement piece i rummet, så varför inte gå all in och kombinera färgerna för en härligt lekfull helhet?

Både för balkong och badrum

Krukorna från Bergs Potter går igenom en speciell tillverkningsprocess vilket gör dem helt vattentäta och tål väder och vind. Också fatet får en silikonbehandling som gör dem vattentäta och det är därför fritt fram att inreda till exempel uteplats eller balkong med de vackra krukorna.

Storlekar

Storlekarna på Köpenhavner varierar från små krukor på 10 cm i diameter upp till större på 25 cm i diameter.

Köpenhavner – en kruka för livet

Bergs Potters filosofi är livskvaliteten höjs märkbart när man omger sig med växter. Men för att du ska kunna njuta av växter behöver växterna också trivas. Deras krukor är därför gjorda både för att vara snygga inredningsdetaljer och för att skapa en härlig växtmiljö för växterna. Leran som krukorna är tillverkade av tillåter växterna och rötterna att andas om det behövs, men kan också hålla inne fukten när växterna är törstiga. Tar du väl hand om dem kommer de att hålla livet ut – en investering både för dig och dina växter.

Kollektioner

Bergs Potter gör flera uppskattade kollektioner. Kombinera gärna Köpenhavner krukor med de andra för en vacker helhet. Kolla in till exempel kollektionerna Emilia, Honey och Simona.

Historien bakom Köpenhavner krukor

Krukan Köpenhavner, Københavner eller Copenhagen från Bergs Potter kallas också för slottskrukan, eftersom inspirationen till mönstret hämtades från en kruka gjord vid det kungliga danska slottet Fredensborg på 1860-talet. På 1960-talet när plastkrukorna tog över och det blev omodernt med lerkrukor slutade den tillverkas och mönstret glömdes snart bort. Det var under en inspirationsresa på 1980-talet som Bergs Potters ägare, syskonparet Steffen och Sysser, hittade den gamla krukan i ett skjul och bestämde sig för att ta upp mönstret i produktion. Och tur var väl det! 

Köpenhavner kruka - Bergs Potter Köpenhavner kruka - Bergs Potter

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies