/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Köpenhavner

De populära krukorna Köpenhavner från Bergs Potter är inte bara trendiga – de är också högkvalitativa och tillverkade med miljön i åtanke. 
Köpenhavner
Köpenhavner
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
34 produkter
34 av 34 produkter

Köpenhavner – den mest populära kollektionen från Bergs Potter!

Köpenhavner krukor från danska Bergs Potter är enormt älskade och det är lätt att förstå varför. Krukorna med det närmast kungliga droppmönstret är mittpunkten i varje rum med sin högblanka finish och härligt klara färger.

Köpenhavner – en kruka för livet

Bergs Potters filosofi är livskvaliteten höjs märkbart när man omger sig med växter. Men för att du ska kunna njuta av växter behöver växterna också trivas. Deras krukor är därför gjorda både för att vara snygga inredningsdetaljer och för att skapa en härlig växtmiljö för växterna. Leran som krukorna är tillverkade av tillåter växterna och rötterna att andas om det behövs, men kan också hålla inne fukten när växterna är törstiga. Tar du väl hand om dem kommer de att hålla livet ut – en investering både för dig och dina växter.

Kollektioner

Bergs Potter gör flera uppskattade kollektioner. Kombinera gärna Köpenhavner krukor med de andra för en vacker helhet. Kolla in till exempel kollektionerna Emilia, Honey och Simona.

Om Bergs Potter

Bergs Potter är ett danskt företag med anor redan från början på 1940-talet. Företaget grundades av Victor Berg som tidigt fick upp ögonen för den toskanska leran och krukmakeriet. Han började därför importera krukor från Toscana i Italien, och företaget har sedan dess fortsatt på samma spår i familjen. Idag är det den tredje generationen Berg som driver företaget, syskonen Steffen och Sysser Berg.

Historien bakom Köpenhavner krukor

Krukan Köpenhavner, Københavner eller Copenhagen från Bergs Potter kallas också för slottskrukan, eftersom inspirationen till mönstret hämtades från en kruka gjord vid det kungliga danska slottet Fredensborg på 1860-talet. På 1960-talet när plastkrukorna tog över och det blev omodernt med lerkrukor slutade den tillverkas och mönstret glömdes snart bort. Det var under en inspirationsresa på 1980-talet som Bergs Potters ägare, syskonparet Steffen och Sysser, hittade den gamla krukan i ett skjul och bestämde sig för att ta upp mönstret i produktion. Och tur var väl det! 

Köpenhavner kruka i grått med gröna växter i
Köpenhavner rosa kruka från Bergs Potter med växt i

Både för balkong och badrum

Krukorna från Bergs Potter går igenom en speciell tillverkningsprocess vilket gör dem helt vattentäta och tål väder och vind. Också fatet får en silikonbehandling som gör dem vattentäta och det är därför fritt fram att inreda till exempel uteplats eller balkong med de vackra krukorna.

Storlekar

Storlekarna på Köpenhavner varierar från små krukor på 10 cm i diameter upp till större på 25 cm i diameter.

Utbud av Bergs Potter Köpenhavner

Hos oss på Cervera hittar du ett brett utbud av Köpenhavner krukor. Välj och vraka bland olika färger och storlekar, med eller utan glasyr. Kanske vill du ha en mindre kruka i badrummet och en större i köksfönstret? 

Färger och finish

Välj mellan klara, uppiggande färger på din Bergs Potter Köpenhavner eller mer jordnära varianter, glaserade eller oglaserade. De vackra färgskiftningarna beror på att varje kruka glaseras för hand vilket ger den ett livfullt uttryck. Köpenhavner finns bland annat i svart, vit, gul, blå och den omåttligt populära gröna färgen. Krukan Köpenhavner är något av en statement piece i rummet, så varför inte gå all in och kombinera färgerna för en härligt lekfull helhet?