Villkor

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen är ett danskt design- och inredningsvarumärke med bas i Köpenhamn. Det grundades i Danmark år 1955 och har specialiserat sig på nordisk design med fokus på rustika material av hög kvalitet. Med inspiration från andra delar av världen som gifter sig med den nordiska stilen har de skapat flera moderna designklassiker av vilken Nordic-serierna med vackert porslin är de allra mest kända. Företaget förenar trendigt med traditionellt, allt med ett långsiktigt hållbarhetsfokus. Varumärket är Svanenmärkt, vilket innebär att det uppfyller en rad krav på hållbarhet, kvalitet och etik. Från att ha varit mest kända för sina ljus och servetter har Broste Copenhagen kommit att bredda sitt sortiment rejält. De erbjuder idag både möbler, porslin och inredningsdetaljer. Idag är de ett av Skandinaviens ledande varumärken inom inredning och design. Med sitt breda och varierade sortiment kan man definitivt konstatera att de lever upp till sin strävan efter att erbjuda något för alla.

Designprocess

Designerna och formgivarna på Broste Copenhagen arbetar utefter en noggrann process med att framställa produkterna som utgör det breda sortimentet. Den nordiska kulturen och livsstilen står i fokus för designen, för vilken den är tänkt att passa. Inspiration och material till produkterna hämtas genom resor till olika delar av världen som sedan blandas in i den nordiska och skandinaviska grunden som alltid finns där i formgivningsprocessen. I designprocessen läggs stor vikt vid att bevara de ingående materialens kvalitet för att skapa högkvalitativa produkter signerad den välkända nordiska designen. Två kollektioner ges ut varje år, med allt som kan tänkas behövas till inredning och funktion i hemmet. I strävan att hålla den fina balansen mellan nordisk tradition och nutidens trender arbetar Brostes team av kreatörer dagligen med att utveckla sortimentet och skapa nya tidlösa designer. På detta vis skapas produkter som passar utmärkt för den nordiska livsstilen, idag och imorgon. Broste har bedrivit flera samarbeten med designers och formgivare. Maiken Lindhardt, Ulrik Nordetoft, Maria Bertsen och Aurelien Barbry är några exempel.

Produkter      

Från Broste Copenhagen kommer allt från vackra handblåsta vaser, t.ex. serien Ada, till härliga bordsdukar i linne, som Gracie-serien. Servisen Grød, men snyggt porslin i glaserat stengods, är framtagen i samarbete med den populära grötrestaurangen Grød i Köpenhamn. I sortimentet finns även eleganta bestickserier i rostfritt stål, såsom Hune och Sletten.

Moderna designklassiker

Broste är kanske mest kända för sina populära porslinsserier Nordic Sea, Nordic Sand och Nordic Coal. Det rustika porslinet med naturliga ojämnheter och färger inspirerade av nordiska naturelement gör dukningen både unik och iögonfallande. Nordic Sea är den ursprungliga designen i Nordic-serierna och utkom 2009. Sedan dess har den, med sina mjuka gråa, gröna och blå nyanser och utsökta handmålade ränder inspirerade av havets vågor, uppskattats av såväl gourmetrestauranger som privata hem. Även den guldfärgade bestickserien Tvis är en uppskattad design från Broste Copenhagen. Dessa produkter har med sin rustika och tidlösa design kommit att bli ansedda som moderna designklassiker.

Broste Copenhagen | Porslin & Inredning Broste Copenhagen | Porslin & Inredning

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies