Villkor

Chamois

Traditionellt hantverk i en modern tolkning

Det var när Charlotte Amlé, med ett förflutet inom den internationella finansvärlden, under en period med att bygga sig en ny livsstil gjorde en resa i öst blev kär i Indien med dess imponerande historia och långa, stolta tradition av textilhantverk.

Chamois är född ur hennes kärlek till estetik och resor, med målet att fler ska kunna uppleva gamla kulturella uttryck i dagens inredningsdesign och mode, samtidigt som hållbara värden respekteras.Inspirationen kommer från den orientaliska textil- och hantverkstraditionen med mönster och tekniker som har används i över tusen år. Chamois kombinerar både det gamla kunnandet och de traditionella mönstren och skapar en tolkning med en modern design och ett smakfullt uttryck.

Chamois samarbetar med små fabriker och familjeföretag som är lika dedikerade till den lokala, kulturella estetiken. Genom åren har de tillsammans byggt upp starka relationer och det är deras  ömsesidiga kärlek till hantverk och design, baserade på gemensamma värderingar som är grunden för vad Chamois står för idag - en hållbar verksamhet i samarbete med lokala hantverkare och fabriker. Med en djup respekt för de kulturella värden som fungerar som stolta vårdnadshavare. Att dela samma syn på arbetsförhållanden och hållbarhet skapar nära relationer med producenterna.

Chamois - Vackra dukar & textilier Chamois - Vackra dukar & textilier

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies