Villkor

Edward Blom

Gastronomen Edward Blom har blivit något av en legendar i matvärlden med sina livsbejakande citat. Hos oss på Cervera hittar du glas som ölglas, vinglas och shotglas med citat av Edward Blom. 

Edward Blom glas med citat

Edward Blom är en riktig livsnjutare och fest och livets goda är högt prioriterat för honom. Det bevisar inte minst hans många citat som han har blivit känd för, varav några pryder de glas som finns i den högt uppskattade serien glas.

Som ung tycker han till exempel att man ska “dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin”:

  • ”När man festar festar man, och då festar man rejält.”
  • ”Jag gillar fett, sprit och rejäla portioner.”
  • ”Allting gott och alldeles för mycket.”
  • ”Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!”
  • ”Det viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem med!”
  • ”Inget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är öl."

Edward Blom Collection glas

Ölglasen i kollektionen är sköna att hålla i handen och framhäver dryckens smak för fullständig njutning. Glasen har en guldkant, så att du i dubbel bemärkelse ska kunna sätta guldkant på såväl vardag som fest. Serien innehåller sex ölglas och sex shotglas med tänkvärda citat av allas vår kulturhistoriker och gastronom.

Vill du veta vad den levnadsglada gastronomen tycker om olika öl? I så fall ska du läsa artikeln där han smakar och recenserar olika öl. Varför inte fylla glaset med hans favoritöl?

Edward Blom ölglas

Ölglasen kom först i serien och deras popularitet ledde till en efterfrågan av fler glas. Snapsglasen i serien är på samma sätt som ölglasen prydda med bilder och citat.

Edward Blom shotglas

Vad är mer Edward än snaps? Nu kan du dricka din snaps precis lika kungligt som han gör. Även snapsglasen pryds av de livsbejakande citaten.

Material

Både ölglasen och snapsglasen är tillverkade i kristall.

Biografi

Edward Blom

Gastronomen gjorde sig känd i tv 2009 när han tillsammans med Peter Andersson åkte runt i Sverige för att äta och dricka och berätta om Sveriges kulturhistoria. Därefter tog hans tv-karriär snabbt fart. Han har varit med i en rad tv-program kopplade till främst mat och dryck och är sedan 2018 är även regelbundet med i morgonradio som bisittare till programledaren.

I Edward Bloms glasserie finns ölglas och shotglas prydda med tryck och roliga citat av vår huvudperson. Varför inte läsa citaten tillsammans innan ni utropar skål?

Biografi

Edward Blom tog en filosofie kandidatexamen 1996 och en arkivarieexamen 1999. Han har studerat vid universitet i städerna Trier, Stockholm, Uppsala och Freiburg.

År 1997–2012 arbetade han som chef för Centrum för Näringslivshistoria och chefredaktör för Företagsminnen. När hans tv-karriär var ett faktum blev han egenföretagare. Hans företag heter Edward Blom & Co och han gör allt från att hålla föredrag, skriva texter och göra framträdanden i tv och radio. Med sin fru, journalisten Gunilla Kinn, skriver han också kokböcker.

Edward Blom | Glas, Ölglas, Shotglas Edward Blom | Glas, Ölglas, Shotglas

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies