Edward Blom

I Edward Bloms glasserie finns ölglas och shotglas prydda med tryck av Edward Blom och roliga citat av honom. Varför inte läsa citaten tillsammans innan ni utropar skål?
Edward Blom
Edward Blom
Gastronomen Edward Blom gjorde sig känd i tv 2009 när han tillsammans med Peter Andersson åkte runt i Sverige för att äta och dricka och berätta om Sveriges kulturhistoria. Därefter tog hans tv-karriär snabbt fart. Edward Blom har varit med i en rad tv-program kopplade till främst mat och dryck. Sedan 2018 är även regelbundet med i morgonradio som bisittare till programledaren.

Biografi

Edward Blom tog en filosofie kandidatexamen 1996 och en arkivarieexamen 1999. Han har studerat vid universitet i städerna Trier, Stockholm, Uppsala och Freiburg.
År 1997–2012 arbetade han som chef för Centrum för Näringslivshistoria och chefredaktör för Företagsminnen. När hans tv-karriär var ett faktum blev han egenföretagare. Hans företag heter Edward Blom & Co och han gör allt från att hålla föredrag, skriva texter och göra framträdanden i tv och radio. Med sin fru, journalisten Gunilla Kinn, skriver han också kokböcker.

Musik

Edward Blom är och har varit verksam inom många fält. Förutom tv, radio och blogg har han också varit med och tagit fram en jullåt. 2–9 december 2016 var hans singel ”Nu lagar vi julen” den nionde mest spelade låten i hela världen. Varför inte blanda upp dina klassiska jullåtar med Edwards Bloms låt, kanske samtidigt som du skålar i hans ölglas eller snapsglas?
År 2018 ställde han upp i Melodifestivalen. Blom kom då på femte plats i den första semifinalen. Låten han sjöng hette ”Livet på en pinne”.

Livsnjutare

Edward Blom är en riktig livsnjutare. Fest och livets goda är högt prioriterat för Edward Blom. Det bevisar inte minst hans många citat, varav några pryder de glas som finns i Edward Blom Collection.
Som ung tycker han till exempel att man ska dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin
Citaten på glasen:
  • ”När man festar festar man, och då festar man rejält.”
  • ”Jag gillar fett, sprit och rejäla portioner.”
  • ”Allting gott och alldeles för mycket.”
  • ”Som ungdom ska man dricka punsch, röka cigarrer, läsa poesi och lösa världens alla problem över på tok för mycket rödvin!”
  • ”Det viktiga är inte hur många år du får, utan vad du fyller dem med!”
  • ”Inget är så meningslöst som en kolhydrat som inte är öl."

Edward Blom Collection

Ölglasen i kollektionen är sköna att hålla i handen och framhäver dryckens smak på ett bra sätt. Glasen har en guldkant, så att du i dubbel bemärkelse ska kunna sätta guldkant på såväl vardag som fest.
Ölglasen kom först i serien och deras popularitet ledde till en efterfrågan av fler glas. Snapsglasen i serien är på samma sätt som ölglasen prydda med bilder och citat.
Både ölglasen och snapsglasen är tillverkade i kristall.
Vill du veta vad Edward Blom tycker om olika öl? I så fall ska du läsa artikeln där han smakar och recenserar olika öl. Varför inte fylla glaset med Bloms favoritöl?