Villkor

GRYM

GRYM tar fram hållbara köksprodukter, däribland skarpa knivar avsedda för olika behov. I sortimentet hittar du bland annat kockknivar, allknivar, köttyxor och brödknivar.

Varumärket grundades 2012. Målet var att ta fram produkter för köket och hemmet som hade fokus på teknik och material, nordisk design och ärliga priser. Det är inte trender som står i fokus för varumärket. I stället är det hållbara material som får ta plats när produkterna tas fram. Målet är att produkterna ska hålla över flera generationer, både när det kommer till formgivning och kvalitet.

I samarbete med Carl & Carl

Designsystemet som GRYM skapar sina produkter efter har tagits fram tillsammans med den nordiska designerduon Carl & Carl. Systemet bygger på kvadraten, cirkeln och triangeln som är de grundläggande formerna. De tre formerna skapar i sina övergångar volym och konturer. Resultatet blir produkter som är ergonomiska och vackra.

GRYM knivar

I sortimentet hittar du ett brett utbud av knivar. Vare sig det är en allkniv, kockkniv, grönsakshacka eller köttyxa som står på önskelistan hittar du den i sortimentet. Köp till dig själv eller ge bort till den som tycker om att stå i köket. Med en kniv från varumärket har du en följeslagare som kommer att vara med dig under en lång tid.

GRYM allkniv

Varumärket har flera varianter av allknivar i sitt sortiment. Välj mellan den hamrade kniven och den damaskerade. En allkniv har en mängd olika användningsområden, använd den när du ska hacka och skära mindre råvaror, eller om du ska putsa kött. En allkniv brukar räknas som en av de viktigaste knivarna att ha i knivlådan.

Hammered allkniv har ett blankpolerat blad som är hamrat. Handtaget är tillverkad av det tåliga materialet Micarta. En kniv att lita på, med andra ord.

Varumärkets damaskerade kniv består av totalt 67 skikt damascusstål. Den inre kärnan består av MOV CARBOCHROME-stål. MOV CARBOCHROME-stål är ett riktigt hårt stål som har mycket motståndskraft. Tillsammans med de 33 lagerna av damaskstål på var sida om kärnan får du en kniv att lita på. Kniven har en 13–15 ° kant som inte kräver regelbunden skärpning. Handtaget av ebenholtsträ ger kniven ett unikt utseende som är svårt att motstå.

GRYM kockkniv

Med en bra kockkniv går det mesta lättare i köket.

Kockkniven har en kärna av MOV CARBOCHROME-stål och 33 lager av damscusstål på var sida om den hårda kärnan. Resultatet är en fantastisk kockkniv som kommer att vara med dig länge. Handtaget av ebenholtsträ är skönt att hålla i och vackert att titta på.

GRYM grönsakyxa

Med en grönsaksyxa går det snabbt att hacka grönsaker. Grönsaksyxan har ett blankpolerat hamrat blad. Handtaget är tillverkat av det praktiska och tåliga materialet Micarta.

GRYM köttyxa

Köttyxan har ett hamrat blad i blankpolerat stål. Handtaget är tillverkat av pakkawood.

GRYM santokukniv

En santokukniv är en sorts kockkniv. Santoku, tre göromål, kan översättas till kött, fisk och grönsaker.

Santokukniven är en tålig kniv tillverkad av rostfritt damascusstål. Knivbladet består totalt av 67 skikt och kärnan är tillverkad av MOV CARBOCHROME-stål. Handtaget är tillverkat av ebenholtsträ.

G.R.Y.M - Kockkniv, Allkniv & Köttyxa G.R.Y.M - Kockkniv, Allkniv & Köttyxa

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies