Villkor

Iittala Kivi

Iittala Kivi ljuslykta är den populära ljuslyktan designad av Heikki Orvola 1988. Kivi ljuslykta har en stilren design som känns lika självklar idag som när den först lanserades. Ljuslyktorna finns i flera olika färger.

Kivi betyder sten på finska. De små ljusjuvelerna skapar ett fantastiskt ljus. Placera med fördel flera Kivi ljuslyktor bredvid varandra. Håll dig till en färg eller blanda flera olika färger.

Iittala Kivi ljuslykta – framtagen efter en speciell process

Iittalas ljuslyktor Kivi tas fram genom att en solid färg används i hela glasmassan, i stället för att bara glasets yta färgas. Detta resulterar i en rikare färg med ett större djup. Ljuslyktorna är handpressade med Iittalas speciella glasrecept.

Iittala Kivi – en klassiker

Iittala Kivi har kommit att bli en klassiker. Varför inte variera ljuslyktornas färger efter säsong?

Iittala Kivi – formgiven av Heikki Orvola

Orvolas karriär startade under slutet av 1960-talet. Han har tagit fram produkter i flera olika material, däribland glas, keramik, emalj, gjutjärn och textilier. För sin design har han tagit emot flertalet internationella priser.

Iittala Kivi Iittala Kivi

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies