Villkor

Lykke kaffegårdar

Lykke kaffegårdar är ett svenskt företag som äger sina kaffegårdar tillsammans med kaffebönderna, utan mellanhänder och ser till att ingenting eller ingen skadas och därmed låter oss njuta gott kaffe med gott samvete.

På de högsta bergen i El Salvador och Panama, vid Andernas snövattenfyllda sluttningar, tillbaka upp till Brasiliens högland och över havet till kaffets vagga i Östafrika, sätter Lykke upp mönstergårdar där de odlar kaffe precis som det ska odlas. Organiskt. Utan monokulturer, i perfekt harmoni med naturen och människorna.

På gårdarna växter kaffeplantorna i harmoni med naturen och tillsammans med andra träd. Fåglar och snälla insekter trivs och hjälper till att hålla borta skadeinsekter. Träden blir naturligt skuggade av större träd och mindre vatten går åt eftersom det inte dunstar lika fort då.

Och för att göra riktig skillnad på plats, delar Lykke med sig av sin kunskap. De hjälper sina kaffeodlande grannar att förbättra och förädla sitt redan goda kaffe till fantastiskt kaffe, som de kan ta bättre betalt för.

Lykke kaffegårdar framställer sitt kaffe genom att utmana det normala sättet att göra saker, genom att faktiskt odla, köpa och rosta kaffet själva, med det ödmjuka målet att påverka kaffeindustrin till det bättre. Så att vi alla kan njuta av en riktigt bra kopp kaffe om 50 år.

Lykke kaffegårdar | Hållbart kaffe och te Lykke kaffegårdar | Hållbart kaffe och te

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies