/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Lykke kaffegårdar

Lykke kaffegårdar är ett svenskt företag som äger sina kaffegårdar tillsammans med kaffebönderna, utan mellanhänder och ser till att ingenting eller ingen skadas och därmed låter oss njuta gott kaffe med gott samvete.
Lykke kaffegårdar
Lykke kaffegårdar
På lager
Varemerke

    T

Kategori
Materiale
Farge
Pris
kr
kr
27070 produkter
40 av 27070 produkter
På de högsta bergen i El Salvador och Panama, vid Andernas snövattenfyllda sluttningar, tillbaka upp till Brasiliens högland och över havet till kaffets vagga i Östafrika, sätter Lykke upp mönstergårdar där de odlar kaffe precis som det ska odlas. Organiskt. Utan monokulturer, i perfekt harmoni med naturen och människorna.
På gårdarna växter kaffeplantorna i harmoni med naturen och tillsammans med andra träd. Fåglar och snälla insekter trivs och hjälper till att hålla borta skadeinsekter. Träden blir naturligt skuggade av större träd och mindre vatten går åt eftersom det inte dunstar lika fort då.
Och för att göra riktig skillnad på plats, delar Lykke med sig av sin kunskap. De hjälper sina kaffeodlande grannar att förbättra och förädla sitt redan goda kaffe till fantastiskt kaffe, som de kan ta bättre betalt för.
Lykke kaffegårdar framställer sitt kaffe genom att utmana det normala sättet att göra saker, genom att faktiskt odla, köpa och rosta kaffet själva, med det ödmjuka målet att påverka kaffeindustrin till det bättre. Så att vi alla kan njuta av en riktigt bra kopp kaffe om 50 år.