Villkor

Morakniv

 

Fabriken ligger fortfarande i Mora, precis som den gjorde för hundra år sedan. Här tillverkas alla knivarna under minutiös kontroll, i en blandning av hantverkskunnande och modern teknik. Design, material och metoder förfinas kontinuerligt av personal som ärvt generationer av yrkeskunskap.

Morakniv har alltid varit ett universalverktyg med unika egenskaper. Det hållbara stålet är härdat på plats i Mora enligt ett hemligt recept. Knivseggen är slipad för att säkerställa att den håller sig extremt vass under lång tid. Bladets form, det spolformade handtaget, balansen och känslan när kniven hålls i handen, kraften och precisionen som uppstår när den används – är alla delar som gör en Morakniv unik.

Nu har Morakniv tagit alla de egenskaper som gjort deras knivar populära bland såväl proffs inom livsmedelsindustrin som friluftsentusiaster världen över och anpassat dem till det moderna kökets behov. Resultatet är de vackra och tidlösa knivarna i köksserien Classic 1891.

Morakniv Morakniv

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies