/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Morakniv

Morakniven är den perfekta kniven för de flesta tillfällen när en kniv kan tänkas behövas. Varje detalj av en Morakniv har en tanke och utformning för att vara så bra som möjligt.
Morakniv
Morakniv
Finns i lager
Varumärke

    M

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter
Knivseggen har en slipning som säkerställer att den hålls vass under en så lång tid som möjligt.
Morakniven är ett populärt val för allt från den friluftsintresserade till den kunnige kocken till svampplockaren och finns i flera olika modeller. Morakniven finns i allt från barnkniv till kockkniv till kökskniv.

Morakniven

Än idag tillverkas Morakniven i samma fabrik där allt började för 100 år sedan. Knivarna som tillverkas av Morakniv utvecklas hela tiden till det bättre genom design, materialval och framställning.

Morakniv Classic - Knivar till köket

Knivserien Classic 1891 är framtagen av Morakniv för att passa utmärkt i köket. De robusta Moraknivarna med sina signifikanta träskaft i serien Classic 1891 säljs enskilda och i set och har rött- eller svart trähandtag. I Classic 1891 finns Morakniven som brödkniv, kockkniv, skalkniv, filékniv, allkniv och stekkniv.
Morakniv erbjuder även tranchergaffel, skärpstål och Steak Knife i delarna anpassade för köket och matlagning.

Vårda dina knivar

För att dina knivar från Morakniv ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om dem. Varje kniv har sitt specifika skötselråd, men det finns förstås en del generella råd att ta till sig som gäller för de flesta knivar.
Några generella råd för hur du tar hand om din Morakniv: 
  • Diska din kniv för hand.
  • Lägg inte ner kniven i sin förvaring förrän den är helt torr.
  • Skär inte i hårda varor/produkter.
  • Lämna inte sura ämnen på bladet.
  • Skrapa inte av hackade råvaror från skärbrädan med knivens egg, används istället knivens rygg.

Mora of Sweden

1988 förvärvarar KJ Erikssons Knivfabrik Frosts Knivfabrik i tre etapper och 2005 är Frosts helt ut ett dotterbolag till KJ Erikssons. Detta leder till ett namnbyte och 2005 blir det nya företagsnamnet Mora of Sweden. Ytterligare sammanslagningar 2016 leder till det nuvarande företagsnamnet Morakniv AB.

Kunglig hovleverantör

Morakniv har blivit utvalda till att vara hovleverantör. Det är H.M Konungen som har antagit Morakniv som Kunglig hovleverantör. Det innebär att Moraknivs produkter är uppskattade av någon i Kungafamiljen och den gemensamma nämnaren för Kungliga hovleverantörer är att verksamheten bedrivs i Sverige. Ett kännetecken är också ofta att produkterna håller hög kvalité, följer en skandinavisk design och är världsledande.

Historia

Året var 1891 när Frost-Erik Erson återvände till sin hemby Östnor i Mora och startade upp fabriken som skulle komma att tillverka Moraknivarna. Han hade då befunnit sig i Nordamerika där han hade arbetat som skogshuggare. Mora hade redan då sedan flera århundranden tillbaka en tradition av att tillverka knivar som exporterats till övriga världen. Knivarna var en åtråvärd bytesvara för de kringresande gårdfarihandlarna som reste runt i Sverige. Knivarna från Mora var välkända redan kring sekelskiftet och 1904 var tio arbetare anställda på fabriken.
Krång-Johan Eriksson var en av de som arbetade på fabriken, men det skar sig mellan honom och arbetsledningen. Det ledde till att han drastiskt blev utkastad från fabriken. Eriksson bestämde sig för att öppna en egen knivfabrik, vilket han gjorde tillsammans med Lok-Anders Mattsson.