Villkor

Solstickan

Hos Solstickan Design hittar du flera snygga och användbara produkter till hemmet. Många av produkterna finns i flera olika färger för att de ska matcha ditt hem på bästa sätt.

Solstickepojken

Solstickepojken har idag blivit en klassisk bild. Det var 1936 som Einar Nerman ritade etiketten till tändsticksasken Solstickan och än idag är det samma Solstickepojke som finns på asken.

Konstnären Einar Nerman hade tidigare tecknat Tummelisa och när det var dags att rita en bild till Solstickan hade han inte alltför mycket tid. Han tog därför inspiration av den befintliga teckningen som han hade gjort av Tummelisa och lät sin son Tom stå modell. Det sägs att han bara fick 200 kronor i arvode för bilden.

Stiftelsen Solstickan

Texten ”Till förmån för barn och gamla” prydde tändsticksaskarna eftersom en del av intäkterna gick till Stiftelsen Solstickan, vilket de gör än idag. Även Solstickan Design låter en del av intäkterna från sålda produkter gå till stiftelsen som arbetar för att barn och äldre som är sjuka ska få hjälp. Köper du något från Solstickan Design får du därmed både en snygg och praktisk produkt samtidigt som du ger ett bidrag till en god sak.

Produkter

Hos Solstickan Design hittar du flera produkter, både sådana relaterade till tändstickor och ljus och helt andra produkter. Det i stort sett alla har gemensamt är att de pryds av Solstickepojken.

Tändstickor och ljus

Solstickan Design har många produkter relaterade till tändstickor, så som tändsticksrör, tändstickor i ask, värmeljuslådor, värmeljusstakar och ljushållare. Perfekta presenter att ge bort till den designintresserade som tycker om tända ljus. Ett tändsticksrör är ett festligt sätt att uppgradera tändsticksasken på. Genom att förvara värmeljusen i en låda får du ordning och reda hemma.

Till köket

Pryd ditt kök med Solstickepojken. Välj mellan servetter, teburkar, kaffeburkar, glasunderlägg, grytunderlägg, förkläden, kökshanddukar, grillvantar, grytlappar, brickor och förkläde med kockmössa för barn med Solstickepojken. Att låta Solstickepojken vara en detalj på ett grytunderlägg eller en kaffeburk känns både festligt och tidlöst.

Förvaring

Med ett snyggt nyckelskåp i hallen får du ordning och reda på nycklarna.

Säkerhet och vård

Nog är det härligt med tända ljus, men för att kunna slappna av och njuta är en brandfilt och en brandsläckare billiga försäkringar. Perfekt att ge bort till någon som du bryr dig om.

Med Solstickans brandfiltar kommer du inte vilja gömma undan brandfilten, tvärtom kan den hänga framme och vara synligt och därmed även lättillgänglig. Något som såklart är viktigt om olyckan skulle vara framme. Brandfiltarna finns i flera olika färger. Du kan ha en i varje rum och matcha inredningen. Ska du bara ha en brandfilt rekommenderas det att den är centralt i hemmet eller i anslutning till köket.

Du hittar även flera snygga brandsläckare i sortimentet. Välj mellan olika färger och olika storlekar för att hitta den som passar dig allra bäst. Med Solstickans trygghetsgaranti får du en ny brandsläckare inom fem år om det skulle vara så att du har behövt använda den inom den tiden.

Med ett medicinskåp eller en medicinlåda är du alltid redo om olyckan är framme.

Solstickan design - Trendiga brandsläckare Solstickan design - Trendiga brandsläckare

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies