Villkor

Vårstädarens Ramen

Av | 28 januari 2022
  1. Knåda grönkålen med olivolja och salta och släng in i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter (beroende på önskad knapergrad).
  2. Under tiden koka ägget till krämig gula och bryn smöret tills det får en nötig doft och mörknar i färgen. Ställ ägget, kålen och smöret åt sidan.
  3. I detta recept använder vi julens överblivna hasselnötter men har du inga hemma så använd de nötter som finns till hands. Sänk värmen på ugnen till 180 grader och rosta hasselnötterna i ca. 10 minuter. Hacka och ställ undan.
  4. Dela prinskorven i tre på längden och hacka vitlöken och skiva salladslöken.
  5. Stek korven tills den får fin färg. Släng sedan i vitlök, hälften av salladslöken och lite olja efter behov. Stek vitlöken tills den får lite färg (steks den för hårt blir den besk), rör i tomatpurén och ta sedan av från värmen och blanda i soja, sesamolja och riven ingefära.
  6. Koka nudlarna och släng sedan ner dom i vitlöks och svampblandingen.
  7. Överför nudlarna till din favoritskål (företrädesvis vintage), dela ägget, ringla över det brynta smöret och garnera rikligt med resten av salladslöken, grönkålen och de rostade hasselnötterna.

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies